Menü

Jó vendéglátó vagy?

Amikor az életünk újra visszakerül a rendes kerékvágásba, ismét meglátogathatjuk a barátainkat, rokonainkat, találkozhatunk a baráti körünkkel és újra a nagy nevetéseké lesz a főszerep. Lesz is mit bepótolni.

Tojás, nemcsak húsvétkor

A húsvéti ünnepek alatt a tojásról szól minden: tojást festünk, tojásfát készítünk, technika órára kifújt tojást díszítünk, húsvétkor tojást főzünk, megesszük a főtt sonka mellé. A tojás egy nagyon egyszerű, mégis sokoldalúan nagyszerű étel, élelmiszerünk, melyet nemcsak ilyenkor kell előnyben részesíteni

Erős Pistás szaloncukor, bögrés bejgli és más

Ha karácsony, akkor legtöbbünknek a halászlé, töltött káposzta és bejgli jut eszébe - legalábbis itthon ezeket fogyasztjuk karácsonykor. A világ más részein azonban teljesen más fogások kerülnek a karácsonyi asztalra és furcsa ünnepi szokásokból sincs hiány.

Laktató diétás vacsorák

Nyárestéken nehéz tartani az „este 5 óra után nem eszünk” elvet. Gyakran tartunk baráti társasággal nyaralni, ülünk be 1-1 étterembe, veszünk részt grillpartikon. Aki diétás, laktató vacsorát keres, próbálja ki tanácsainkat!

Karácsonykor villámvacsora? Nem gond

Előfordul, hogy úgy alakul a program, hogy nincs időnk szentestére háromfogásos vacsorát készíteni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikusság számít. Ha csak két óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, akkor hasznos lehet ez a cikk.

Gyümölcsök nyárson - a grillezés befejező ételei

A nyári - illetve az őszi hétvégék egyik népszerű baráti, családi programja a grillezés, ahol együtt élvezhetjük a szabadidőt és a finom falatokat. A bográcsban fövő pörkölt, vagy a tárcsán készülő húsok, zöldségek és a grillen piruló sajtok mellett desszerteket is készíthetünk az édesszájú vendégek örömére.

Könnyű nyári fogások

Hőség van a lakásunkban, mégis ennénk valamit? Könnyű, egyszerűen elkészíthető, kímélő ételeket keresünk? A következő receptek hűsítően hatnak a szervezetre és még egészségesek is!

Így tanulj meg főzni

Valamikor mindenki elkezdi: egészen kicsi korában, a nagymama mellett, vasárnaponként, vagy felnőtt korában szakácskönyvből. Egy biztos: a főzés elsajátítása mindenkinek hasznos és szükséges, de nem mindegy, hogyan lát neki.

Miért jó magunknak főzni?

A főzés tevékenysége általában a családos, vagy párkapcsolatban élő személyek mindennapjaira korlátozódik. Ugyan, ki akar időt pazarolni főzésre egy hosszú munkanap után, ha abból csak egymaga fog enni? Most mutatok pár ötletet, hogy elfelejtsük a (gyors) éttermeket és a konzerveket, és kedvünk legyen az általunk főzött ételeket enni.

Több mint sport: önvédelem

Önmagunk és családunk védelme nem csak arról szól, hogy megtanulunk fizikailag védekezni, ütni, vagy rúgni. Ennél sokkal teljesebb és összetettebb a dolog, ami nagyon hasznos lehet.