Menü

Chicken Alfredo – egyszerű, de nagyszerű!

Egy könnyen elkészíthető, egyszerű, de azért fenséges falatra vágysz? Ha nincs sok időd, hogy ebédet főzz, egy Chicken Alfredo pont belefér!

A Chicken Alfredo maga egy amerikai streetfood jellegű étel, de az eredete a Fettuccine Alfredohoz köthető, amit elsőként Alfredo di Leilo készített el. A Fettuccine Alfredo elég egyszerű étek, a fettuccine nevezetű tésztához vajat adnak, mikor ez megolvad, akkor a tészta szószossá válik és parmezán sajttal tálalják.

A Chicken Alfredot Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé. Amerikában nagyon kedvelt fogás, a család fogadásánál sokszor ez kerül az asztalra. Ha szereted a tejszínes, sajtos jellegű tésztákat és egy kis streetfood-élményre vágysz, ne hezitálj, lepd meg párodat, barátaidat vagy a családodat egy mennyei Chicken Alfredóval! Minden alap összetevő megtalálható benne, ami egy olasz hangulatot idéz fel az emberekben: egy jó kis házi tészta, tejszínes, sajtos szósz, fűszerek és persze ráadásnak a csirke. Sokan már úgy is ismerhetik a fogást, hogy Chicken Fettuccine Alfredo. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

50 dkg tészta (lehetőleg fettuccine vagy tagliatelle, akár házilag is elkészíthetjük)
50 dkg csirkemell
10 dkg vaj
8 dkg parmezán sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg paprika

Ha házilag készítenél jó olasz fettuccine tésztát, akkor készíts elő 20 dkg lisztet és készíts egy lyukat a közepébe! Üss bele két egész tojást. A liszt közepén a tojást verd fel villával, majd keverd össze a liszttel és kezd el gyúrni a tésztát. Zacskózd be a tésztát és tedd félre pihenni nagyjából 30 percre. Ha van házi tésztakészítő géped, akkor helyezd bele nyújtsd a tésztát, majd hajts össze és ismét helyezd a gépbe. Párszor ezt végezd el, majd késsel vékony szeleteket szelj. Készíts tésztakupacokat és így kész is a hosszúmetélt vagy taglietelle, fettuccine.

Elkészítés:

A tésztához a vizet tedd fel forrni, sózd meg, majd helyezd bele a tésztát 8-10 percre, hogy al dente legyen! Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A csirkét alaposan mossuk meg és takarítsuk meg, ezek után fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint paprikával. Elkészíthető grillen is, serpenyőben is. Használjunk olíva olajat a hús megsütéséhez. (Vannak, akik a csirkét kirántják és úgy teszik hozzá a tésztához, ha kísérletezni szeretnél, így is próbáld ki!)

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészet kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Rakd hozzá a csirkét, végül keverd hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, hígítsd a főzővízzel.

Erre még szórhatunk parmezán sajtot és friss petrezselymet!

Jó étvágyat!

Nagypál Anna

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?