Chicken Alfredo – egyszerű, de nagyszerű!
- Dátum: 2021.03.26., 03:10
- Nagypál Bíborka Anna
- képek:pexels.com
- amerikai, csirke, étel, fettuccine, fogás, olasz, tagliatelle
Egy könnyen elkészíthető, egyszerű, de azért fenséges falatra vágysz? Ha nincs sok időd, hogy ebédet főzz, egy Chicken Alfredo pont belefér!
A Chicken Alfredo maga egy amerikai streetfood jellegű étel, de az eredete a Fettuccine Alfredohoz köthető, amit elsőként Alfredo di Leilo készített el. A Fettuccine Alfredo elég egyszerű étek, a fettuccine nevezetű tésztához vajat adnak, mikor ez megolvad, akkor a tészta szószossá válik és parmezán sajttal tálalják.
A Chicken Alfredot Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé. Amerikában nagyon kedvelt fogás, a család fogadásánál sokszor ez kerül az asztalra. Ha szereted a tejszínes, sajtos jellegű tésztákat és egy kis streetfood-élményre vágysz, ne hezitálj, lepd meg párodat, barátaidat vagy a családodat egy mennyei Chicken Alfredóval! Minden alap összetevő megtalálható benne, ami egy olasz hangulatot idéz fel az emberekben: egy jó kis házi tészta, tejszínes, sajtos szósz, fűszerek és persze ráadásnak a csirke. Sokan már úgy is ismerhetik a fogást, hogy Chicken Fettuccine Alfredo. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
50 dkg tészta (lehetőleg fettuccine vagy tagliatelle, akár házilag is elkészíthetjük)
50 dkg csirkemell
10 dkg vaj
8 dkg parmezán sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg paprika
Ha házilag készítenél jó olasz fettuccine tésztát, akkor készíts elő 20 dkg lisztet és készíts egy lyukat a közepébe! Üss bele két egész tojást. A liszt közepén a tojást verd fel villával, majd keverd össze a liszttel és kezd el gyúrni a tésztát. Zacskózd be a tésztát és tedd félre pihenni nagyjából 30 percre. Ha van házi tésztakészítő géped, akkor helyezd bele nyújtsd a tésztát, majd hajts össze és ismét helyezd a gépbe. Párszor ezt végezd el, majd késsel vékony szeleteket szelj. Készíts tésztakupacokat és így kész is a hosszúmetélt vagy taglietelle, fettuccine.
Elkészítés:
A tésztához a vizet tedd fel forrni, sózd meg, majd helyezd bele a tésztát 8-10 percre, hogy al dente legyen! Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A csirkét alaposan mossuk meg és takarítsuk meg, ezek után fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint paprikával. Elkészíthető grillen is, serpenyőben is. Használjunk olíva olajat a hús megsütéséhez. (Vannak, akik a csirkét kirántják és úgy teszik hozzá a tésztához, ha kísérletezni szeretnél, így is próbáld ki!)
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészet kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Rakd hozzá a csirkét, végül keverd hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, hígítsd a főzővízzel.
Erre még szórhatunk parmezán sajtot és friss petrezselymet!
Jó étvágyat!
Nagypál Anna
Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.
Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.
A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.
Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.
Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?