Ezután másképp fogunk tekinteni a jégkockatartóra
![](/data/image/150x200/2024/06/02/1373-cikkemhez-foto2.jpg)
Sokan nem is sejtik, hogy a jégkockatartó milyen sokoldalúan használható eszköz a konyhában. Meglepő, mennyi mindenre használható, ideje előkeresni!
Hűsítő, nyári, kalóriaszegény
![](/data/image/150x200/2020/08/26/488-foto.jpg)
Bár már kifelé megyünk a nyárból, azért a könnyű nyári desszertek, kalóriaszegény édességek kora nem járt le, egy jó receptötlet, kényeztető finomság bármikor jöhet. A diéta pedig nem arról szó, hogy az ínycsiklandozó falatokról lemondjunk.
Egészséges turmixok
![](/data/image/150x200/2018/01/20/smoothies-2253423_1280.jpg)
Nyers. Friss. Éltető. Tele van vitaminnal. Laktat. Számtalan ízben elkészíthető, többféle módon variálható. Tetszetős, mutatós. Akár lehet édesség is! Tele van rostokkal. Magunkkal vihetjük bárhová. Alacsony kalóriatartalmúak. S ami még jobb: igazán gyorsan össze lehet dobni, akár reggelire, akár kisebb köztes étkezésre! Turmixokat ajánlunk!
Gombafogyasztás okosan
![](/data/image/150x200/2016/09/07/gomba1.jpg)
A gomba nagyon egészséges, de sokakban felmerül a kérdés: hogyan és milyen formában fogyasszuk, hogy biztonságos, de mégis annyira friss legyen, hogy élvezhessük a vele járó előnyöket?
Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz
![](/data/image/150x200/2015/07/29/konzervek.jpg)
A feldolgozott élelmiszerek mostanában káromkodás kategóriába tartoznak, pedig a jó minőségű termékekkel igazán nincs semmi gond. A félkész és kész árukkal már annál inkább.
Mit kezdjünk a málnával?
![](/data/image/150x200/2014/06/29/raspberries-215858_640.jpg)
Végre eljött a málnaérés ideje! A háziasszonyok (szerencsés esetben a háziurak is) készítik a szörpöket, lekvárokat. De mire használhatjuk még a málnát, ha sok a termés, vagy ha ládányit vásárolunk belőle?
Tényleg jobb a fagyasztott, mint a friss?
![](/data/image/150x200/2014/01/20/frozen-166970_640_1.jpg)
Ez a kérdés már hosszú ideje megosztja a zöldségfogyasztókat. Van alapja, persze minden attól függ, mit értünk friss alatt, és milyen fagyasztási eljáráson esik át az adott termék.