Menü

Ezután másképp fogunk tekinteni a jégkockatartóra

Sokan nem is sejtik, hogy a jégkockatartó milyen sokoldalúan használható eszköz a konyhában. Meglepő, mennyi mindenre használható, ideje előkeresni!

A jégkockatartó apró kis rekeszei tökéletesen porciózzák a bele öntött fagyasztott ételt, így nagyon praktikus, hiszen sokféle élelmiszert, ételt - italt lehet kicsi kockákban tárolni a fagyasztóban.

A jégkockatartó nem csupán nyáron jön jól, ugyanis nemcsak vizet fagyaszthatunk le benne, hanem sok más egyéb dolgot is. A megmaradt húslevest, gyümölcsöket, friss fűszernövényeket vagy épp kávét!

Érdemes nagyobb mennyiségű zöldfűszert venni, vagy ha saját kertünk van, onnan szüretelni, és felaprítva jégkockatartóban lefagyasztani snidlinget, petrezselymet, koriandert, bazsalikomot – ezek a későbbiekben remekül használhatók ízesítő gyanánt.

Friss zöld fűszernövények aprítva és olívaolajban, vagy esetleg olvasztott vajban eltéve - nem értem, miért nem alkalmaztam ezt eddig!

Az ízesített jégkockák nagy népszerűségnek örvendenek. A nyári gyümölcsökből tegyünk apró darabokat a jégkockatartóba, engedjük rá a vizet, fagyasszuk le, majd használjuk fel a limonádéba és más italokba. A félbevágott és fagyasztott citromszelekkel, bogyós gyümölcsökkel feldobott italokat a fogyókúrázók is imádni fogják, hiszen olyan, mint egy gyümölcslé, gusztusos, jól mutat és az íze is kellemes.

A leggyönyörűbb limonádét készíthetjük, ha pici vízbe fagyasztunk le málnát, ribizlit, áfonyát, epret, és jégkocka gyanánt dobjuk az italunkba!

Talán még sosem hallottunk ilyet, de bort is lehet jégkockatartóba önteni és lefagyasztani. A vörösborral pörköltet, húsokhoz készült mártásokat ízesíthetünk. A fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.

Kávé kockákba fagyasztva? De még mennyire! Gondoljunk csak bele, milyen jó lesz, amikor jegeskávé-készítéskor nem sima vízből, hanem kávéból készült jéggel hűthetjük a kedvenc italunkat.

Kerülhet a jégkockatartóba víz helyett málnaszörp, narancslé, vagy akár egész gyümölcs is.

A szilikon jégkockatartóban akár bonbonokat is készíthetünk, én már próbáltam és könnyű volt használni. Csak meg kell olvasztani a csokit és a szilikonos jégkockatartóba adagolni. Ha többféle színű csokit használunk, vagy töltött csokit készítenénk, akkor hagyni kell időt a csokoládénak megdermedni az egyes rétegek között.

A jégkockák a szépségápolásban is jó szolgálatot tehetnek, a fájdalmasabb műveletek, például epilálás vagy gyantázás előtt hűsíti a bőrt, de csípésre, napégésre is kellemes hatású, a reggeli karikás, fáradt szemekről, szem alatti karikákról nem is beszélve.

A szakemberek arra azért felhívták a figyelmet, hogy bár fagyasztás egy kiváló tartósítási eljárás, azért még ezzel a módszerrel sem tárolható az „örökkévalóságig” az étel, minőségromlás nélkül.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak