Menü

Nem minden feldolgozott élelmiszer rossz

A feldolgozott élelmiszerek mostanában káromkodás kategóriába tartoznak, pedig a jó minőségű termékekkel igazán nincs semmi gond. A félkész és kész árukkal már annál inkább.

Vegyük a frisset! - szokták hangoztatni a vásárlás előtti jó tanácsot, amelyet valóban érdemes szem előtt tartani. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mondjuk a friss gyümölcs és zöldség mellett más termék már nem is jöhet szóba. Többször írtunk már róla, hogy a modern, minőséget előtérbe helyező fagyasztási eljárások és magatartások segítenek abban, hogy a növény majdnem teljesen megőrizze tápértékét.

Ehhez elsősorban az kell, hogy minél gyorsabban fagyasztóba kerüljön a leszedett, leszüretelt termés. A konzerválás esetében hasonló a helyzet, nem kell megijedni a konzerv termékektől sem. Mindkét esetében érdemes megnézni a csomagolást, tudjuk, macera, de az összetevők (sok) mindent elárulnak.

Az úgynevezett félkész és kész árukkal már más a helyzet, itt szintén muszáj a tájékoztató címkére helyezni a hangsúlyt és a figyelmet. Elsősorban azért, hogy elképedjünk. A feldolgozott húskészítményekkel (például különböző felvágottak, kolbászok, virslik) szintén illik vigyázni. A termék általában az adalékanyagoknak köszönhetően tartós, néz ki jól és ízletes, maximális tisztelet a kivételnek.

Tehát a helyit, megbízhatót és frisset jelszavakat nem szabad elfelejteni, de az összetevők ellenőrzése mellett nyugodt szívvel fogyaszthatunk feldolgozottnak számító élelmiszereket is.

Fotó:
Pixabay.com

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.