Menü

Hűsítő, nyári, kalóriaszegény

Bár már kifelé megyünk a nyárból, azért a könnyű nyári desszertek, kalóriaszegény édességek kora nem járt le, egy jó receptötlet, kényeztető finomság bármikor jöhet. A diéta pedig nem arról szó, hogy az ínycsiklandozó falatokról lemondjunk.

Legyen szó krémes joghurtról, házi fagylaltról, bogyós gyümölcsös desszertekről vagy egy hűsítő turmixról, tejszínes, vaníliafagyis jegeskávéról, csak azok nem értékelik ezeket, akik valóban mázlisták és tényleg nem édesszájúak.

A fagyasztott joghurt gyümölcsökkel, csokoládéval és granolával az abszolút kedvenc, ennek elkészítése is benne foglaltatik ebben az egy sorban, gyakorlatilag bárhogy variálható natúr, vagy kókuszjoghurtból édesítővel, vaníliával, csokoládéval, eperrel, málnával, vagy áfonyával, szederrel és ropogós granolával. Az elkészítése csak rétegezést és mélyhűtést kíván, az egész édesség nem több 5-10 percnél, alakbarát, én legalábbis - ha nem cukrozott joghurttal készítjük - büntetlennek érzem, mivel kalóriaszegény és hozzáadott cukortól mentes.

A fagyasztott joghurt cupcake formákban is jól mutat, sőt, kiváló vendégváró!

Nekem nem mindig a süti vagy a pohárkrém jelenti a desszertet, olykor egy sűrű, krémes turmix is lázba hoz, vagy egy finom szörp, ízlésesen tálalt limonádé, vagy jegestea, de nem mondanék nemet egy bogyósgyümölcsös jegeskására sem.

Főzőműsorból loptam a tippet, hogy dinnyét tegyek fagyasztóba egy kis időre, majd kanállal kikaparva a belsejét, poharakba rétegezve szinte dinnyés jégkását kapjak.

Én megpróbáltam, de bevallom őszintén, sokáig hagytam a dinnyét a fagyasztóban így már nem kaparhattam a húsát, mert hamar megfagyott, de az ötlet jó, s kreatívak igazi jégkását faraghatnak belőle.

Nem idegenkedem a nyersétel receptektől sem, így a sütés nélküli, datolya-kesudió alapú málnatorta, vagy a mandulás csokitorta sem lenne nálam tiltólistás, igaz akkor már a címet át kellene fogalmazzam, hiszen a magvak, magvajak kalóriatartalma már azért nem mondható elenyészőnek, itt mértéket kell tartanunk.

A világháló bővelkedik a kimondottan nyersétel receptek, édességek bőséges választékában, így ezzel nem rabolnám az időt, mondjuk a legtöbb torta és sütemény erős idegzetűeknek ajánlott, mert már a puszta fotók alapján is szabályosan szenved az ember, pláne, ha kimondottan édességkedvelő.

A kalóriaszegény finomságok nemcsak a nyár kísérői, hanem bármely diétában kedveltek, tévedés azt hinni, hogy nem lehet néhány élelmiszer vagy összetevő újragondolásával fantasztikus desszerteket kreálni akár magunk, akár a családunk, vendégeink számára.

A diétát és diétás édességeket élből elutasító, gúnyolódó rokonoknak pedig max az elfogyasztott 3. szelet sütemény után hoznám a tudtára, hogy egészséges finomságot majszoltak.

Martinka Dia

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!