Menü

Tartósítószer általánosságban

A vegyszeres tartósítás, vagyis a tartósítószerek alkalmazása az élelmiszeriparban elengedhetetlen eszköze a termékek eltarthatóságának növelésére, a romlás megelőzésére, valamint a minőség megőrzésére. A tartósítószerek olyan anyagok, amelyek megakadályozzák vagy lassítják az élelmiszerekben bekövetkező kémiai és biológiai változásokat, ezáltal védve a termékeket a mikrobiális romlástól és az oxidációtól.

Mit kell tudni a jojobáról?

A Jojoba egy erős évelő örökzöld fás cserje, mely 4-4,5 m magasra nő meg. Hosszú gyökerei (akár 10-12m) és ehető gyümölcse van. Hosszú gyökereinek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen körülmények között életben képes maradni, azonban elsősorban a száraz, kopár területeken érzi jól magát. A Jojoba Arizonában, Dél-Kaliforniában és Mexikóban őshonos.

Veszélyes környezet?

Mindenki hallotta már, hogy az okostelefon képernyője és a számítógép billentyűzete piszkos. De vajon mennyire? Tudjuk-e, hogy ezeken kívül még hol találkozhatunk baktériumcsordával a mindennapjaink során?

Hogyan komposztáljunk kis lakásban

Nem csak a kertes házban élők kiváltsága lehet a komposztálás, ráadásul a háztartásunk hulladék mennyiségét is csökkenthetjük vele.

Mitől lesz koszos a melltartó?

Újabb kutatások azt javasolják, hogy szinte tilos 7 napi viselést megelőzően melltartót mosni, mert roncsolódik az anyaga, és így gyorsan tönkremegy, miközben ezen fehérneműk ára egyre inkább a magasba szökik. Tényleg jó, ha megfogadjuk e javaslatot?

17 egyszerű zöldségkertészeti tipp

Ha még nem vagyunk gyakorlottak a kertészeti praktikákban, de hobbink a zöldségtermesztés, itt a nagy lehetőség a fejlődésre! Összegyűjtöttünk néhány zöldségkertészeti tippet, amellyel egészségesebb, ellenállóbb és szebb növényeket nevelhetünk.