Mi az élelmiszer-adalékanyag és mennyit eszünk belőle

Mi az élelmiszer-adalékanyag? Hivatalosan elkezdve egy megfogalmazást, tulajdonképpen minden olyan, tápértékkel rendelkező vagy nem rendelkező anyag, amely – teljesség igénye nélkül - többek között nem kerül fogyasztásra élelmiszerként, rendszerint nem jellemző összetevője az élelmiszernek, az élelmiszerek előállításakor vagy kezelésekor adják az élelmiszerekhez. Az adalékanyagok elsősorban technológiai okokból kerül felhasználásra.
Lekvár vagy jam

Úgy írjuk, hogy jam, úgy mondjuk, hogy dzsem és az íze olyan, mint a lekvárnak. Na de akkor mi a lekvár? A sok név, valójában a lekvárnak a szinonimái, vagy mégis csak van különbség köztük? Valaki az állaga, sűrűsége, darabossága, vagy éppen édessége alapján próbálja megkülönböztetni őket. Mi több, mindenkinek egy kicsit igaza is van.
Ételadalék allergia

Mindenki ismerősi körében előfordul valaki, aki laktózérzékeny vagy épp pollenallergiás, ám egyre több embernél fordul elő az ételadalék allergia is.