Menü

Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Fogaink védelmében

A fogzománc a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. Védelméért tenni kell, különben idő előtt elveszíthetjük fogainkat. A legerősebb védelmet is megbonthatják helytelen táplálkozási és fogápolási szokásaink, erről lesz szó ma.

Repcemézzel és diétával a reflux ellen

Szinte mindannyian éreztünk már gyomorégést vagy savtúltengést az étkezések után. Amikor kellemetlen tüneteink vannak, szinte bármit megtennénk annak érdekében, hogy azok elmúljanak. Mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnánk, érdemes szétnézni a természet patikájában

Mire jó a Hidrogén-peroxid?

Mondhatnánk róla, hogy egy „csodaszer”! De, mint tudjuk minden „csodaszer” értelmezése sajnos manapság már el van koptatva. Sokan úgy vélik, egy csodaszer valójában semmire sem jó?!

A sav-bázis diéta

A diéták jó részének egy kellemetlen hozadéka, hogy a gyomorsav erősebb dolgozik, ezzel gyomorégést tapasztalhatunk, ez pedig rágcsáláshoz vezet, innentől pedig borul a dolog. Dolgok, amiket tudni érdemes a sav-bázis diétáról.

A narancs egészségre gyakorolt pozitív hatásai

A narancs kellemes illatával, vidámságot, derűt csempész otthonunkba, illata a fahéjjal, szegfűszeggel együtt, összefonódott a karácsonnyal, és az azt megelőző adventi időszakkal.

Kovászos uborka hatásai – 5 tény, hogy miért együnk minél többet belőle

A kovászos uborka és a kovászos uborkalé fogyasztása étrendünk fontos építőkövét kell, hogy képezze. Hogy miért? Cikkünk után, nem lesz kétség felőle. az tuti.

Mikor és hogyan kell lúgosítani?

Egyre többet hallani a savasító és lúgosító ételek helyes arányban történő fogyasztásának fontosságáról. Sok természetgyógyász mindenféle bajért a szervezet elsavasodását okolja, és megfelelő diétát javasol. Mennyire kell komolyan venni az intéseket?

Miért olyan egészséges a citrom?

Az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk a citrom: már az óvodások is tudják, hogy sok benne a vitamin, sokoldalúan felhasználható, nemcsak az ételeinkben és italainkban, de a háztartásban is. Milyen más pozitív hatásai vannak még a szervezetünkre?

Ezért egyél meg egy kanál szódabikarbónát

Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit. Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét. A szódabikarbóna mértékletes, alkalmankénti használata például jót tehet az emésztésnek, nem ez az egyetlen azonban, amelyből egy kanálnyi mennyiség is sokat segíthet.

Fekete pöttyök az orron, de nem mitesszer, mi az?

Sok embert érint az a probléma, hogy az arcán kisebb-nagyobb pórusok eltömődnek. Sokan ezeket mitesszernek hiszik, sokféle ártalmas módszerrel próbálnak megszabadulni tőlük. Nos, ezek azért nem szűnnek meg, mert makacsabbak, mint a mitesszerek. Ezek a sebaceous filamentek.

Miért vannak a terhességi rosszullétek és mit tehetünk ellene?

A várandósság csodálatos dolog, azonban igencsak megnehezítik a reggeli, esti rosszullétek. Nagyon nehéz elvégezni a napi feladatokat, munkába indulni, gyereket ellátni, ha az ember a rosszullétekkel küszködik. Jó esetben 12-16 hét alatt elmúlnak ezek az émelygések, s addig is lehet enyhíteni a tüneteken.