Hidegen sajtolt olajok hatásai
![](/data/image/150x200/2021/05/30/627-foto1.jpg)
Valóságos kincsekként tartják számon az egészséges életmód követői a hidegen sajtolt olajokat, mert hatásaik megkérdőjelezhetetlenek. Számos értékes tápanyag található bennük. Vajon mennyire ismerjük, használjuk ezeket a természet adta kincseket?
Mit tud a szőlőmag?
![](/data/image/150x200/2020/10/12/516-foto1.jpg)
Sokszor azt gondoljuk, hogy a szőlő gyümölcshúsa sokkal értékesebb, mint a magja, pedig utóbbi egy valóságos koncentrált tápanyagbomba, ezért népszerű a belőle készített olaj, esszencia, őrlemény és liszt. A szőlőmag köztudottan tele van antioxidánsokkal, s gazdag káliumban, kalciumban, magnéziumban, de egyes nyomelemek, például a molibdén, a mangán, a vas, illetve a réz is vannak benne
Olívaolaj kiváló gyógyhatásai
![](/data/image/150x200/2019/06/10/olive-oil-968657_1280.jpg)
Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Napjainkban Olaszországban és Spanyolországban termesztik a legtöbb olajbogyót. Az olívaolaj az olajfa csonthéjas terméséből előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű folyadék, mely nagyon egészséges.
A kukoricaolaj egészségügyi előnyei
![](/data/image/150x200/2017/08/31/kukoricaolaj-cover.jpg)
A kukoricaolaj egy egészséges, ehető olaj, amit egyre gyakrabban használnak a főzéshez is. Milyen jótékony hatása van az egészségünkre?
A fogyókúra és a nassolás csúcstartói – a kendermag és a napraforgómag
![](/data/image/150x200/2013/11/02/sunflower-193468_1280_1.jpg)
Az olajos magvak közül a tökmag, a kesudió, a mandula, a mogyoró és a pisztácia már szóba került, s mindegyik közös jellemzője volt, hogy nassolás közben észrevétlenül válnak szinte ellenállhatatlanná. Vagyis főként valamilyen kikapcsolódás (mozi, sportesemény megtekintése, vagy baráti családi összejövetelek) közben csipegetünk belőlük.