Menü

Fakó arcbőr, sápadt arcszín, napfényszegény környezet

A saját bőrünkön egy idő után látjuk az otthoni lét következményeit, s most nem arra gondolok, hogy „mindmeghalunk”, mert zárva a szépségszalon, meg nincs körmös, csupán arra gondolok, hogy a friss levegő, a napfény, a D vitamin hiánya bizony meglátszik az arcbőrön. Két hét után fura a tükörkép.

Napi 15 perc arcgimnasztika a feszes arcbőrért

Ha a testedzés az izmok tónusát növelve feszesebb testet eredményez, miért ne lehetne ez igaz az arcnál is? Talán már hallottál az arctorna áldásos hatásáról. A következőkben áttekintünk néhány „ráncfelvarró” gyakorlatot.

Miről árulkodnak ráncaink

A ráncaink igen beszédesek: árulkodhatnak addigi életutunkról, a világhoz fűződő viszonyunkról, emberi kapcsolatainkról, szexuális vágyainkról, sőt szexuális étvágyunkról is. Az arc vizsgálatával az egészségi állapotunkról is informálódhatunk. Lehoczki Laura, arctorna tréner segítségével megkíséreljük értelmezni, hogy az egyes redők, valójában miről is beszélnek.

Kisimíthatjuk ráncainkat

A kutatások szerint a barázdált, ráncos arcú emberek valós érzelmeinek felismerése nehézkes, mert a ráncok erősen torzítanak. Megakadályozzák, hogy az őszinte, belülről jövő érzéseink pontosan tükröződjenek az arcunkon. Az arctorna – nagy szerencsénkre- abban segít, hogy ráncainkon és arcunkra kiült érzelmeinken úrrá legyünk. Lehoczki Laura, arctorna trénert, állandó szakértőnket kérdeztük a témában.