Menü

Tornázzunk le az arcunkról pár évet!

Ha szeretnénk, hogy sokáig vékony és fiatalos maradjon az arcunk, akkor a kedvenc hidratáló krémünk mellé kipróbálhatjuk az arcjógát, mely segít, hogy a bőr fiatalos és feszes maradjon.

Az arcjóga kitalálója, Fumiko Takatsu, aki egy nagyon egyszerű, otthon is könnyen elvégezhető módszert dolgozott ki. A művelet elsajátításához semmilyen drága, arcmasszírozó kütyüt nem kell beszerezni, s mégis nagyon hatékony a meglévő ráncok eltüntetésében, vagy azok megelőzésében.

Az arcjóga egy olyan innovatív természetes módszer, mely plasztikai beavatkozás nélkül fiatalítja a megjelenést.

A mozdulatsor mindössze pár perces művelet, elvégzéséhez két teáskanálra, egy csésze forró vízre, valamint egy jó minőségű, ráncok ellen is hatékony olajra lesz szükségünk.

A kanalakat forró vízbe mártva, domború részükre olajat kenve kezdjük az arcmasszírozást, a megfelelő technika elsajátítása után, melyről videót is találhatunk a világhálón.

Az arcizmokat erősítő gyakorlatok hatásosságáról több kutatás is beszámolt, az eredmények alapján ugyanis feszesebbé, tónusosabbá és fiatalosabbá válik az arcbőr.

A napi ismétlésre ajánlott gyakorlatsorozat öt különböző mozdulatból áll, mely gyakorlatilag egy "mini arcplasztika". Akik vizuálisan is kíváncsiak a gyakorlatokra, végig követhetik azokat a hölgy YouTube-csatornáján, ahová többórányi gyakorlatválogatást feltöltött fel.

Természetesen semmilyen csodamódszer sem fogja megoldani a bőrproblémákat, ha nem egészül ki egészséges táplálkozással, testmozgással, elegendő folyadékfogyasztással.

Az arcmasszázs abban segít, hogy felpezsdíti a vérkeringést, serkenti a nyirokkeringést, ellazítja az izmokat és lassítja az öregedés folyamatait.

A módszer a bőrfiatalításon túl emeli a női önbizalmat és támogatja az önelfogadást is. Rendszeres használatával megtanulható az arcizmok irányítása. Így a ráncok kialakulásáért felelős felesleges mimika és az arc területén jellemző feszültség is csökkenthető.

Miért kezdjük el az arc tornáztatását minél előbb?

Mert, ha egy bizonyos kor után tükörbe nézünk, mert nem szívesen szembesülünk tükörképünkben látható arcunkkal, a szemkörnyéki és mimikai ráncokkal. Az öregedés első jeleit az arcon és a nyakon észleljük, melynek oka, hogy csökken az arcbőr nedvességtartalma, emiatt szárazabbá válik, rugalmassága csökken, megjelennek az első ráncok.

Az arctorna segít az arcizmoknak jobb állapotba kerülni, feszesebb bőrt elérni, megelőzheti az arc légyrészeinek petyhüdtté válását a homlok, nyak, áll, arc, szem, problémás területek egyénre szabott célirányos edzésével.

Fontos megjegyezni, hogy az arcjóga nem ajánlott állkapocsprobléma, zöldhályog, magas vérnyomás esetén, illetve közvetlenül arcplasztikai beavatkozások után, ekkor kérjük ki kezelőorvosunk véleményét.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?