Menü

Miről árulkodnak ráncaink

A ráncaink igen beszédesek: árulkodhatnak addigi életutunkról, a világhoz fűződő viszonyunkról, emberi kapcsolatainkról, szexuális vágyainkról, sőt szexuális étvágyunkról is. Az arc vizsgálatával az egészségi állapotunkról is informálódhatunk. Lehoczki Laura, arctorna tréner segítségével megkíséreljük értelmezni, hogy az egyes redők, valójában miről is beszélnek.

Vízszintes ráncok a homlokon

Akinek a homlokán vízszintesen vésett ráncok helyezkednek el, az feltételezhetően igen kíváncsi jellem. Olyan, akinek semmi sem egyértelmű ezen a világon. Folyton csodálkozó arckifejezést vághat: nagyra nyitja a szemét és ettől "felszalad" a bőr a homlokán.
A kíváncsiság után viszont a szerzett információk feldolgozása is fontos számára, nem von le azonnali, elhamarkodott következtetéseket. Hosszasan töpreng, mielőtt valamiről önmagában - vagy hangosan - véleményt alkotna. Talán a legpozitívabb tulajdonsága is ebből a kíváncsiságból és töprengésből fakad, rosszindulat nélkül, nyitottan meri szemlélni a világot, és nem kenyere az előítélet.

 Ráncok a két szemöldök között

Kemény munka és fokozott koncentrálás jellemezheti azokat, akiknek mély ránc (vagy ráncok) vésődtek be a szemöldök közötti területre.
Az ilyen ember rendkívül precíz - néha már dühítően az -, és nem adja fel egykönnyen a feladatot, a végsőkig képes harcolni azért, amit (akit) fontosnak érez. A magánéletében is ugyanez a feladat és felelősségtudat vezérli. Ez egyrészről nagyon vonzó (jó családfő lehet), másrészről nem könnyű vele az élet, mert másoktól is ugyanazt a precizitást várja el, mint ami őt jellemzi. Az is előfordulhat, hogy rosszul lát, és egy új szemüveg csodát művelhet… :-)

Szem körüli ráncok

Ezek a legaranyosabb ráncok, hiszen akinek a szeme körül akkor is apró, huncut ráncokat vet a bőr, amikor az illető "komoly", az igazán szeretnivaló, kedves ember. Néha ugyan úgy tűnik, hogy félvállról vesz dolgokat, ez azonban hamis információ, a vidámság, az optimizmus nem egyenlő a felelőtlenséggel. Sőt, nagy lelkierőre vall, amikor valaki az élet nehézségei között is képes megőrizni jó kedélyét.

Ráncok a száj szegletében

Keserű arckifejezést kölcsönöznek ezek a ráncok, azt üzenik, hogy viselőjének kemény, fájdalmas pillanatokat kellett átélnie. Kevés az örömteli élmény az életében, vagy nehezen veszi észre az örömöket. A szájszegleti ráncok arra is utalhatnak, hogy az illető nehezen bocsát meg. Az önmaga és mások által elkövetett hibák mély ráncokat véstek a lelkébe is, amelyeken nem képes felülemelkedni.

Kapcsolódó cikkünk:
Kisimíthatjuk ráncainkat

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.