Menü

Rossz szokásoktól van tele a hasunk

Kevés súlyproblémával küszködő ember gondol bele abba, hogy elhízásuk fő oka egyszerűen a rossz beidegződés. A koplalás helyett, esetleg diéta mellett elég néhány szokáson változtatni a kívánt, egészségesebb cél érdekében.

A túlevés pofonegyszerű fogalom, többet eszünk annál, mint amire szervezetünknek szüksége van, ugyanakkor a rossz szokások beidegződése, természetes volta miatt nehéz változtatni rajta. Az emberek jelentős része túleszi magát, persze nem mindegy, milyen mértékben. Ennek nagyjából tudatában is vagyunk, de bőven akad olyan, aki a felismeréséig sem jut el a dolognak.

A lényeg, ha úgy érezzük, hogy pukkadásig ettük magunkat, puffadunk, feszülünk, nehezünkre esik a mozgás, és legszívesebben elaludnánk étkezések után, nos, akkor valószínűleg rossz úton járunk.

A szakemberek nem véletlenül mondják, hogy tessék naponta többször enni, ugyanis ekkor kisebb az esélye annak, hogy valaki túlságosan teleeszi magát. Aki megspórolja a reggelit, vagy a vacsorát praktikussági, vagy fogyókúrázási okokból, gondoljon arra, hogy a következő étkezésnél „visszanyalhat a fagyi”.

Kicsit furán hangzik, de rossz beidegződés például a túl nagy tányér használata, vagy az a szokás, hogy a mindig mindent maradéktalanul betakarítsunk az elénk tett táplálékból. Ha olyan az étel, nyugodtan lehet hagyni belőle, s későbbre eltenni.

A megfelelő folyadékpótlás hiánya szintén vezethet ahhoz, hogy túl sokat eszünk. Próbáljuk ki! Ha megvan a napi legalább két liter folyadék, az éhségérzet csökkenhet.

Hozzáállás és elhatározás kérdése az is, hogy étkezéseinket megfelelő rendben, normális körülmények között szervezzük. Érdemes erre időtervet készíteni, amihez az egész család megpróbál alkalmazkodni, mert „az útközben, vagy tévé előtt bekapok valamit” szokás több negatívumot is hordoz magában, s az egyik az, hogy elhízáshoz vezethet.

Fotó:
pixabay.com

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.