Vörösbor – Egészség a pohárban
 
                            Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!
Szüret, az ősz legízletesebb hagyománya
 
                            A szüret idején a szőlő és a bor nemcsak gasztronómiai élvezetet, hanem egészségmegőrző erőt is kínál. A szőlő héjában és magjában található antioxidánsok, valamint a vörösbor polifenoljai hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer védelméhez. Mértékkel fogyasztva a bor az őszi harmónia része lehet – testnek és léleknek egyaránt.
Milyen ételhez milyen bor illik?
 
                            Az olasz konyha alaptétele az egyszerűség. Friss alapanyagok, friss fűszerek, semmi túlbonyolítás: mindössze pàr hozzávaló, a lehető legegyszerűbben összerakva, azonnal tálalva. Egy tányér tészta mindennapi fogás, melyet villámgyorsan elkészíthetünk, ám ezt is ki lehet emelni a hétköznapok szürkeségéből, ha szépen megterítünk és az étel mellé töltünk egy pohár bort.
Ételek, amik fejfájást okozhatnak
 
                            Migrénünk és fejfájásunk sok mindentől lehet: stressz, kimerültség, folyadékhiány, túl hangos, zajos környezet. Mindezeken kívül azonban bizonyos ételek és italok is kiválthatják - kutatások szerint 10-ből egy embernél a táplálkozás okozza a tüneteket.
A vörösbor jótékony hatásai szervezetünkre
 
                            Viccesen szokták mondani, hogy az alkohol kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság, de azért nem mindegy, hogy mit iszunk és mennyit. A vörösbor egy igazi házi patikai alapdarab.
Fő a mértékletesség!
 
                            „Nagy mértékben méreg, de kis mértékben orvosság?” Ki ne hallotta volna a mondást a régi öregektől. Egészséges az alkohol kis mennyiségben? Jót tesz a szívnek? Mennyi az annyi és kikre vonatkozik? Mai cikkünkben ezt a témát járjuk körül.
Kis mennyiségben gyógyszer...
 
                            Kis mennyiségben gyógyszer, nagyobb mennyiségben méreg”. Idősebb emberek körében ismert ez a szállóige, hogy a bor, vagy más egyéb alkohol, kis mértékben lehet orvosság is, de mértéktelenül fogyasztva már káros. Miért gondoljuk egészségesnek és hol vannak a határok?
Stresszes kaják
 
                            A stressz evés hamar plusz kilókhoz vezet, hiszen mindig is a kontrollálatlan étkezés volt az elhízás legfőbb oka, a stressz evés azonban ennél jóval összetettebb probléma. Vajon hogyan kezelhető?
