Menü

Fenyőharaszt Kastélyszálló Versegen – romantika a négyzeten

Egy esküvő alkalmából látogattuk meg a Fenyőharaszt Kastélyszállót, amelyről bizton állíthatjuk: a kastélyszállók egyik gyöngyszeme. Gyakorlatilag semmiben sem csalódtunk: csodálatos környezet, korhű szoba, és kedves személyzet fogadott minket.

A négycsillagos minősítésű kastélyszálló Versegen található, ami Budapesttől 50 km-re helyezkedik el keleti irányba, még Pest megyében található. Verseg környéke autópályán jól megközelíthető, a kastély felé vezető néhány kilométeren azonban lassú haladással kell számolni, mert az útburkolat erősen felújításra szorul. A kátyúk miatti bosszúság viszont azonnal elmúlik, ahogy begördülünk a kapun: ősfákkal övezett parkban tárul elénk a kastély impozáns látványa. Körös-körül teljes nyugalom, távol a város zajától, csak madárcsicsergést lehet hallani, valamint a lovak nyerítését. Merthogy igen szép állatpark tartozik a kastélyhoz: van itt a lovon kívül kecske, őz és nyuszi is például.

A kastély valóban XIX. századi hangulatot áraszt, erre nagy gonddal figyeltek a szobák berendezésekor. A masszív, korhű hangulatú bútorok, falburkolatok romantikája első pillantásra magával ragadó. Sok kastélyszállóban hat erőltetetten a próbálkozás a korhű berendezés kapcsán, vagy néhol nem is figyelnek erre igazán – nos, Fenyőharaszt e tekintetben nem panaszkodhat. A szobában még saját kályha is volt, bekészített tüzelővel, amelyet csak meg kell gyújtani, és egész nap adja magából a cserépkályha a meleget, melynek használatáról egyébként részletes leírás található a szobában. Az ágy, a párnák kényelmesek, minden patyolattiszta. Noha a fürdőszoba kissé modernebb, de itt is olyan tiszta minden, mintha vadiúj lenne.

Az ellátás bőséges: finoman szólva sem maradtunk éhesek. Mindehhez ráadásul kedves, mosolygós, segítőkész személyzet tartozik, akik barátságosak és közvetlenek a vendégekkel.

A wellnessre és kikapcsolódásra vágyók sem panaszkodhatnak: található itt jakuzzi, szauna és merülőmedence, biliárd, csocsó, darts, airgame, focipálya, rex, tekepálya és konditerem. Van továbbá játszótér, ugráló, valamint lehet íjászkodni, vagy gyakorolni az agyaggalamb-lövészetet, a szállóhoz lőtér is tartozik ugyanis. Lehet még lovaskocsizni és tereplovagolni is.

Az igazi kikapcsolódáshoz tehát minden rendelkezésre áll, ez a kastélyszálló ugyanis eléri a csodát, hogy az ember a kapun belépve valóban egy másik világban érezze magát, és kívül hagyja a rohanó életét (igaz, elég gyenge is a térerő errefelé). A szálloda egyébként ingyenes wifit biztosít a vendégeknek.

Bármely évszakban érdemes ellátogatni ide: télen a megrendezett disznóvágások és a cserépkályhás romantika miatt, nyáron pedig a gyönyörű park és a lehetőségek tárháza fog elbűvölni minket. Minden időszakban megvan a szépsége a helynek.

Ez egy tízből tíz pontos hely, kastélyszállók körében reális árakkal. Ráadásul nem érhet minket meglepetés a szobák tekintetében, ugyanis a honlapon a szálló minden egyes szobájáról több fotót is láthatunk, lehet tehát eleve eszerint foglalni. 

A szálláshely minősítése a hajráegészség.hu szerint: kiemelten ajánlott. 

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.