Menü

Melyek a férfi szerelmének tévedhetetlen jelei?

Hogy honnét lehet felismerni, ha a férfi igazán szerelmes? Íme, néhány árulkodó jel, ami után már nem lehet letagadni az érzelmeket!

Ha a pasi tényleg szerelmes, a partneréről megjegyez minden apróságot, odafigyel és tudja, hogy mi az, amit a párja szeret, s ennek folytán rendszeresen meg is lepi valami szívhez szóló dologgal. Ha minden egyes apróság olyan telitalálat, amire az adott hölgy vágyik, biztos érzelmekről van szó. A férfiak, ha szerelmesek, nem siklanak el az apróságok felett sem, még azt is észreveszik, hogy a barátnő hány centit vágatott a hajadból, s persze megdicséri, hogy milyen jól áll. Ez is egy apró, de árulkodó jel.

Vannak bizonyos helyzetek, amikor akarva – akaratlan a pasi is könnyen zavarba jön. Persze az nem egyértelműen azt jelenti ő az ügyeletes balfék, ám az imádott nő közelében mégis előfordul néhány kínos helyzet. Valószínűleg, sőt, minden bizonnyal szerelmes.

Természetesen egyetlen csók is elég ahhoz, hogy eldöntse az ember, mennyire mélyek az aktuális partner érzései. Egy szenvedélyes, hosszan elnyúló csók, amit nem lehet nem megismételni, nem csak a filmekben létezik, hanem a valóságban is a szerelemről árulkodik. Nem csak a csók, hanem az ölelés is tükrözhet valódi érzelmeket. Ha a partner őszintén és hosszan, ragaszkodóan ölel magához, szavak nélkül is érezni, hogy szeret.

A legtöbb kapcsolatban a férfiak számára aranyat ér a külön töltött idő, amikor kikapcsolódhat, és külön utakon járhat. Ám ha a partnerben fellángoltak az érzelmek, nehéz neki elviselni a külön töltött időt, így a gyakori telefonálás és a sűrűn érkező üzenetek csak jót jelenthetnek.

Egy futó kaland esetében, több mint valószínű, hogy sosem ismerjük meg a férfi barátait, ám ha bemutat nekik, és még a bulikra is meghív, biztos, hogy részéről a veled való kapcsolat nem csak egy félresikerült próbálkozás. A szüleihez meg aztán végképp nem visz akárkit az ember. Mert ha mégis kinéz egy családi ebédmeghívás, akkor biztos, hogy nem csak játszik, hanem komoly szándékai vannak. A szerelemért képes feladni sok mindent, sokszor a barátok helyett a társaságunkat keresi, sőt romantikus programokat szervez, ahol nyugodtan lehet élvezni egymás társaságát.

Ha partnered szerelmes, akkor ő a külső vagy akár belső hibáiddal együtt is odavan érted, s lehet, hogy éppen azt a tulajdonságot dicséri, amitől mások falra másznak. A rózsaszín ködben ugyanis nincsenek hibák, vagy ha úgy érzi, hogy vannak, azokat is inkább aranyosnak találja. Ilyenkor a férfi számára nem elég pár röpke óra, szinte egész nap veled szeretne lenni. S ha a randi után az éjszakát követően nappal is velünk marad, nem lehet kétség az érzelmek felől.

A szerelem a férfi is lehet romantikus, s olykor meglepő, amikor gyertyafénnyel és rózsaszirmokkal várva felhív saját magához egy vacsorára, ilyenkor egyértelmű, hogy ígéretes és őszinte pasival van dolgunk. Egy randevún a csók, az érintés és az együttlét utáni összebújás is ugyanolyan fontos számára, mint maga a gyönyör. Az ilyen összebújáskor az is árulkodó lehet, hogy milyen testhelyzetben éri őket az álom. Ha nem fordít hátat, hanem keresi a közelséged, az sokat jelent, mert az ölelkező alvó póz a szerelmesek éjszakai testhelyzete.

S ha a végén elhangzik a nagy vallomás is, amikor a félszegen odavetett, mondat biztos, hogy valós érzelmeket takar. A legtöbb férfi nehezen fogalmazza meg ilyenkor érzelmeit, így ne is lepődjünk meg, hogy az első vallomás nehezen születik meg...

Fotó:
pixabay.com

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.