Menü

Mit hoz 2013? - Határozott, udvarias gyerek

Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a következő esztendő alkalmas arra, hogy megvalósítsuk fontos terveinket, most pedig lássuk, mire számíthatunk a gyerekek és az üzleti élet terén!

Az idén született gyermekre a nyugodtág, elmélyültség jellemző, nevelése nem okoz gondokat. Nagy hajlamot mutat a tanulásra és a kitartó munkára. Melankolikus, mégis tettre kész. Diszkrét és udvarias. Határozottságáért, bölcsességéért és vezetői adottságaiért csodálják gyermektársai. Cselekedetei során képes az önfegyelemre. Természetes vonzereje következtében fönnáll az elkényeztetés veszélye. Vigyázni kell azonban, nem szabad elszigetelni sem a világtól, mert a kígyó és környezet között amúgy sem erősek és nem is tartósak a kapcsolatok.

2013-ban a csillagok állása fontosnak ígérkezik, a horoszkóp szempontjából.

Először is, három, nagy jelentőséggel bíró nagybolygó lesz jelen a Víz jegyeiben, a következőképpen: a Szaturnusz a Skorpió jegyében – a teljes 2013. évben, a Neptunusz a Halak jegyében – szintén januártól decemberig, valamint a Jupiter a Rák jegyében – júniustól kezdődően.

Mindez azt jelenti, hogy a jövendőbeli esztendő érzelmekkel fűtött, valamint indulatokkal és izgalommal, megérzésekkel és belső lelki folyamatokkal lesz teli.

Újból felfedezzük azt, hogy odabent van egy szívünk, egy lelkünk, amelynek igényei, szükségletei vannak, és kissé elengedjük az anyagiságot, alábbhagyunk a konkrétumokkal.
Ebből a megközelítésből, 2013-ban azok fognak a legtöbbet nyerni, akik őszinték maradnak (vagy lesznek) önmagukkal szemben, ezáltal pedig garantálják maguknak a lelki nyugalmat. És ha sikerült magukat felvértezni ezzel a legyőzhetetlen fegyverrel, az élet más terén is aratni fognak.

Szaturnusz a Skorpió csillagjegyben (január-december)

A Szaturnusz már 2012. októberében megkezdi a Skorpió csillagjegyen való átvonulását, viszont a 2013. év lesz az első, amikor a nagybolygó egy egész éven át kitart ebben a csillagképben.

A Szaturnusz, az általa felvett új pozícióból, arra késztet minket, hogy tekintsünk a lelkünk mélyébe, és rávegyen minket arra, hogy többé ne hazudjunk magunknak. Őszintéknek kell lennünk magunkkal szemben, fel kell ismernünk gyengeségeinket, és el kell fogadnunk nem épp a legnormálisabb vágyainkat is, amelyek talán társadalmi szempontból sem előnyösek, de a mieink. Csakis így tehetünk szert arra az erőre, amely oly fontos nekünk a mindennapi életben, és amelyre szükségünk van az előrehaladásban.

Az üzleti ügyeknek kevésbé kedvez ez a bolygóállás. Amennyiben gazdag, profitábilis évet szeretnénk, elkerülhetetlen a pontos, jól megfontolt, részletesen kidolgozott terv, az imakulátlan szervezés és a komolyság. Kifogytak ugyanis a pénz-ágyuk, és vége az átverések időszakának is.

Forrás: c-phoenix.hu
Fotó: shutterstock.com

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.