Menü

J. R. Ward: A bourbon királyai

Mindig, mikor azt gondolom, ezen a héten nincs se időm, se kedvem, se energiám olvasni, Viki barátnőm meglobogtat előttem egy könyvet, „ezt el kell olvasnod” jeligével. Sosem csalódom! J. R. Ward: A bourbon királyai - családregény titkokkal, kegyetlenséggel, cselszövésekkel, szerelemmel.

Kellenek ellenségek, ha az embernek ilyen családja van? Lane és Lizzie, Chantal, Gin, Shelby, Miss Aurora Edward, vagy a Bradford család feje, akinek az erkölcs semmit sem jelent, és múltjában szörnyű titkok rejtőznek… Easterlyben játszódik a történet. A bourbon királyai egy déli dollármilliárdos család napjait követi végig, akik bár rettentően gazdagok, életükben mégsem minden csillogás, noha a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. A felszín alatt megjelennek a kapzsiság, hatalomvágy, árulás, titkok, dráma, gyilkosság jelei. Az Easterlyben élő dúsgazdag arisztoktratikus Bradford családban jóformán semmi és senki sem az, aminek látszik, és szappanoperákat meghazudtoló módon peregnek az események. Van a történetben minden, lopás, hazudozás, átverés, csalás. Ward ismét egy sok szálon futó, rengeteg szereplőt felvonultató, izgalmas és fordulatos regényt adott!

Dráma és ármány, ármány és szerelem.

Lizzie King, Easterly főkertésze megszeg minden szabályt, s beleszeret Tulane-be, a bourbondinasztia fekete bárányába. Fájdalmas szakításuk magában hordozza a történetben az újra egymásra találásuk reményét, az érzések ellen nem lehet tiltakozni, még akkor sem, ha Tulane gyönyörű és gonosz felesége mindent elkövet ellenük.

A könyv szövevényes, drámai, izgalmas, vicces, romantikus, cselszövős, amolyan „Ward-os”, tökéletes, letehetetlen!

J. R. Ward, aki a Fekete Tőr Testvériséggel a New York Times listavezető szerzője lett, új, lenyűgöző sorozat első kötetével jelentkezik.

Olvasmányosan megírt, izgalmas családregény! J.R. Ward neve számomra mostantól felér egy garanciával a jó regényre.

Viki barátnőm azt mondta ezt a könyvet csak úgy szabad elolvasni, hogy miután becsuktam a fedelét, már készítem is oda a másikat és nyitom a folytatást (J.R. Ward: Az angyalok jussa), mert annyira magával ragad a történet. Mondhatom, hogy valóban így van, most kezdem a második részt…

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.

Reggae idők mozija

A nagyon várt Bob Marley: One Love -t azaz Jamaica és a reggae egyik kiemelt alakjának amerikai életrajzi filmjét nagyon bepromózták. A zene remek, a színész jól adja a főhőst, még ha kicsit jóképűbb is a kelleténél. A forgatásban bevonták a családot is. Remekmű született, vagy csak egy újabb zenei film a rajongóknak sablon elemekből és rengeteg klisével? Utánajártunk.

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.