Menü

J. R. Ward: A bourbon királyai

Mindig, mikor azt gondolom, ezen a héten nincs se időm, se kedvem, se energiám olvasni, Viki barátnőm meglobogtat előttem egy könyvet, „ezt el kell olvasnod” jeligével. Sosem csalódom! J. R. Ward: A bourbon királyai - családregény titkokkal, kegyetlenséggel, cselszövésekkel, szerelemmel.

Kellenek ellenségek, ha az embernek ilyen családja van? Lane és Lizzie, Chantal, Gin, Shelby, Miss Aurora Edward, vagy a Bradford család feje, akinek az erkölcs semmit sem jelent, és múltjában szörnyű titkok rejtőznek… Easterlyben játszódik a történet. A bourbon királyai egy déli dollármilliárdos család napjait követi végig, akik bár rettentően gazdagok, életükben mégsem minden csillogás, noha a személyzet fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy fenntartsa a kifogástalan Bradford-illúziót. A felszín alatt megjelennek a kapzsiság, hatalomvágy, árulás, titkok, dráma, gyilkosság jelei. Az Easterlyben élő dúsgazdag arisztoktratikus Bradford családban jóformán semmi és senki sem az, aminek látszik, és szappanoperákat meghazudtoló módon peregnek az események. Van a történetben minden, lopás, hazudozás, átverés, csalás. Ward ismét egy sok szálon futó, rengeteg szereplőt felvonultató, izgalmas és fordulatos regényt adott!

Dráma és ármány, ármány és szerelem.

Lizzie King, Easterly főkertésze megszeg minden szabályt, s beleszeret Tulane-be, a bourbondinasztia fekete bárányába. Fájdalmas szakításuk magában hordozza a történetben az újra egymásra találásuk reményét, az érzések ellen nem lehet tiltakozni, még akkor sem, ha Tulane gyönyörű és gonosz felesége mindent elkövet ellenük.

A könyv szövevényes, drámai, izgalmas, vicces, romantikus, cselszövős, amolyan „Ward-os”, tökéletes, letehetetlen!

J. R. Ward, aki a Fekete Tőr Testvériséggel a New York Times listavezető szerzője lett, új, lenyűgöző sorozat első kötetével jelentkezik.

Olvasmányosan megírt, izgalmas családregény! J.R. Ward neve számomra mostantól felér egy garanciával a jó regényre.

Viki barátnőm azt mondta ezt a könyvet csak úgy szabad elolvasni, hogy miután becsuktam a fedelét, már készítem is oda a másikat és nyitom a folytatást (J.R. Ward: Az angyalok jussa), mert annyira magával ragad a történet. Mondhatom, hogy valóban így van, most kezdem a második részt…

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

Kultúra a koronavírus alatt

Koronavírus előtt sokan jártak moziba, színházba, könyvtárba és egyéb olyan helyekre, ahol egy kis kultúrát tudott magába szívni az ember. Sajnos egyre jobban eléri az emberek ingerküszöbét az, hogy nincsenek nyitva üzletek, szórakozóhelyek és persze azok az intézmények, amelyek a kultúráért felelősek.

Egy újabb magyar mestermű – Pieces of a Woman

A Netflixen tarol Mundruczó Kornél legújabb, első angol nyelvű drámája. Ez az első olyan magyar alkotás, amiben Martin Scorsese executive producerként vett részt. A mű nagy sikernek örvend már most.

Könyvajánló: Bocsáss meg, Rose Gold!

Rose Gold Watts 18 éves koráig abban a hitben élt, hogy súlyos beteg. Az egész élete arról szólt, hogy orvostól orvosig járt és mindenféle betegséggel diagnosztizálták, állapota romlott, kerekesszékbe kényszerült. Egy nap azonban fény derült a sokkoló igazságra: anyja hazudott neki. A lány nem volt beteg…

Könyvajánló hideg téli délutánokra

Keressünk egy meleg takarót, gyújtsunk be a kályhába, főzzünk egy jó teát és olvassunk!