Menü

Lányok és a smink

  • Dátum: 2014.09.12., 11:01

Egyre fiatalabban és egyre feltűnőbben sminkelik magukat a lányok, de azontúl, hogy ez mennyire árt a bőrüknek, sokszor félre is sikerül.

Én is szerettem volna minél korábban felnőni, általános iskola 7-8. osztályában folyamatosan kihúztam a szemem szemceruzával, de persze olyan ügyetlen voltam, hogy leginkább egy dühös pandamacira hajaztam. Mindezt persze akkor még nem vettem észre, csak egyszerűen „jó csaj” akartam lenni és úgy éreztem, ezzel már legalább öregedtem 2-3 évet, amitől majd a fiúk felfigyelnek rám.

Mostanában egyre inkább visszatért a divatba a bronzosító/pirosító használata és már az a szabály sem érvényes, hogy ha a szem hangsúlyos, a száj csak natúr színt kaphat és fordítva. A lényeg a feltűnés. Csak sok lány túlzásba esik, leginkább egy bohócra hajaz sokuk, mint egy felnőtt nőre.

Nem azt mondom, hogy ne sminkeljenek, tegye a szívére a kezét most a női olvasó, amikor ő is 13-15 éves volt, szeretett volna idősebbnek kinézni, kitűnni a többiek közül és sminkelni. Csak tudjuk, hogy mi áll jól, illetve milyen terméket milyen mennyiségben és hova vigyük fel az arcunkra, hogy az szépen is mutasson.

Ha pedig biztos véleményt szeretnénk megkérdezni (és ez most a fiatal lányokra vonatkozik), akkor ne a barátnőnket kérdezzük, mert valószínűleg nem szeretne majd megbántani (vagy jó eséllyel ő is bohócra sminkelve jár-kel), inkább forduljunk anyuhoz, nem kell megsértődni a válaszán, neki mindig igaza van. Tényleg! (A szerző 25 éves, férjezett és mégis belátja)

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.