Menü

Lezárul a „Mozdulj!” az egészséges Veszprémért programsorozat

  • Dátum: 2014.06.28., 17:13

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) 9,2 millió forint uniós támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok - lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású projektben a sport klub egészséges életmódra nevelő programokat valósított meg Veszprém város területén.

Az atlétikai utánpótlást nevelő szervezet 2012-ben nyújtotta be pályázatát, melyet 2013. szeptember 1-től kezdett el megvalósítani. A szervezet sporttevékenységét kiválóan kiegészítette az inkább fiatalabbak és középkorúak számára szervezett programok, melyek lebonyolításában a VEDAC szakembergárdája is aktívan részt vett.

A projekt keretében az alábbi rendezvények valósultak meg:

Egészségnap (2014.03.29.),
Egészséghét (2014.04.24-27.),
Csoportfoglalkozások az egészséges életmódra nevelés kertében (10 alkalom),
Különböző, rendszeres sport klubok (zumba oktatás, amatőr futóklub stb.),
Bajnokságok több sportágban (kosárlabda, kézilabda, teremfoci),
Baleset megelőzési programok és vetélkedők,
„Mezei” futóversenyek (2014.03.14, 2014.04.11.).

A projekt keretében továbbá lehetőség volt részt venni egészségügyi állapotfelméréseken, melyeken egy alaposabb vizsgálatot követően még hasznos tanácsokkal is ellátták őket egészségük megőrzése érdekében. Készült továbbá 10 db rövid oktatófilm, melyek a projekt saját weblapján megtekinthetőek, valamint egy hosszú távú stratégiai terv is, mely megvalósításával a VEDAC is hozzájárul a veszprémi lakosok aktív sportéletéhez, és egészségük megőrzéséhez.

A projekt 2014. június 30-án zárul, a fenntartási ideje 3 év, ezért a ebben az időszakban az atlétikai szervezet több olyan programot is fog szervezni, ami nem csak saját sportolóinak, hanem a város bármely lakosának szólnak. Ezekről a programokról a projekt saját honlapján, a www.mozduljveszprem.hu oldalon, valamint a szervezet hivatalos weblapján, a www.vedac.hu oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

Kapcsolat és további információk:
Név: Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (8200 Veszprém, Wartha Vince u. 3.)
Képviselő: Németh Attila (ügyvezető)
Telefon: (88) 422-868,
Email: vedac@vedac.hu

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.