Menü

A Bátor Tábort segíti a Provident

  • Dátum: 2014.06.01., 20:49

A beteg gyermekek gyógyulását élménytáboroztatással segítő Bátor Tábor támogatója lett a Provident Pénzügyi Zrt.. Az erről szóló együttműködési megállapodást Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumai elnöke írta alá. A Tábor hatvani bázisán évente csaknem 1000 táborozó gyógyulhat különböző élményterápiás fogalakozásokon, nagy részük diabétesz, daganatos betegségek, vérzékenység és hasonló okok miatt szorul hosszas kezelésekre. A Provident az anyagi támogatáson túl, közel 4000 saját munkatársát is arra ösztönzi, hogy önkéntesként is segítsék a gyerekeket.

A közép-európai régió jelentős vállalataihoz felsorakozva idén a Provident Pénzügyi Zrt. is támogatja a Bátor Tábor célkitűzéseit és működését. Az erről szóló együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán Szirmák Botond, a pénzügyi vállalat izgatója elmondta, hogy magánemberként és cégvezetőként is kiemelten fontosnak tartja a sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó intézmények és szervezetek támogatását.

„Önkéntes munkatársaink az elmúlt években olyan patinás intézményekben segítettek, mint a Vakok Iskolája, a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja vagy a fogyatékos gyermekek ellátására szakosodott Mozgásjavító Iskola. 2013-ban a Csodalámpa Alapítvány volt kiemelt partnerünk a jótékonyság terén, idén pedig a krónikus beteg gyermekek gyógyulását élménytáboroztatással segítő Bátor Tábort segítjük” – tette hozzá a vezérigazgató. 

A Bátor Táborban kora tavasztól egészen késő őszig a beteg gyerekek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, amelyekre máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak, kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, illetve zenei és színjátszó foglalkozásokat szerveznek számukra. Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.

A Bátor Tábor a Paul Newman által alapított nemzetközi SeriousFun hálózat tagja, Európában a magyar tagszervezet szakmai szempontból és a volumenét tekintve is a legerősebbek közé tartozik.

Forrás, fotó:
Flow PR

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.