Menü

Apránként áldozzuk be magunkat

  • Dátum: 2013.06.12., 12:43

A munka nemesít. Meg károsít, tehetjük rögtön hozzá, ha azokra a rossz szokásokra gondolunk, amelyeket a napi munkavégzés közben követünk el rendszeresen és következetesen.

Érdekes, hogy az emberek jelentős része mindenféle ellenállás nélkül áldozza fel egészségét a munka oltárán. Ráadásul teszi ezt úgy, hogy nincs is tudatásban annak, káros, ha nem figyel oda az apró dolgokra.

A kemény, határidős munka könnyedén rossz szokásokhoz vezethet, ezek, mint említettük nem nagy dolgok, de összeadódva és rendszeressé válva kiemelten egészségkárosítóak. Az egyik ilyen az étkezés mellőzése, vagy nassolással helyettesítése. Rengetegen csinálják azt, ha éhesek, hogy csak egyszerűen és gyorsan bekapnak egy kiflit, vagy egy csokit. A kávékat viszont számolatlanul isszák. Sokan nem gondoskodnak a megfelelő folyadékpótlásról sem, lehet, épp azért, mert nem akarnak időt pazarolni. A folyadékhiány azonban csökkenti a koncentrálóképességet, így épp az ellenkező hatást érjük el.

Többen időnyereség céljából egész nap nem mennek ki a mosdóba, amelynek szervezetre való káros hatásait felesleges külön ecsetelni.
A rossz munkakörnyezet, benne a munkatársak esetleges negatív hatásaival szintén komoly tényező abban, hogy munkahelyünkön ne tudjunk egészséges életmódot követni. Pedig az olyan helyeken, ahol egyébként is több egészségkárosító dolognak vagyunk kitéve (például: többórás ülőmunka, rossz levegőjű iroda, sok gépelés és monitornézés), fokozottan fontos lenne, hogy képesek legyünk tudatosan ellensúlyozni.

A szakemberek szerint mindenképpen érdemes kialakítani a saját kis életünket párhuzamosan a munkahelyi élettér mellett. Jó, ha betárazunk egészséges ételekből, odafigyelünk a folyadékpótlásra és gondoskodunk vízről, valamint igyekszünk pihenőket tartani.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.