Menü

Segítsük a máj méregtelenítését

  • Dátum: 2013.05.28., 10:05

A máj a test nagytakarítója, megtisztítja azt a méreganyagoktól, íly módon biztosítva a belső rendszerek sima működését. A modern táplálkozás, a környezeti szennyező anyagok, valamint a sok mérgező testápolási termék használata májunkat megfeszített munkára kényszeríti.

Emiatt fontos hogy tudjuk, hogyan lehet májunkat alaposan és eredményesen megtisztítani. A máj megtisztítja a vért és eltávolítja a mérgező anyagokat a testből, legyen az elfogyasztott, belélegzett, vagy bőrön át felszívódott méreganyag. Ha túlhajszolt és jelentős mennyiségű fizikai vagy mentális stressz alatt áll, a máj küzd azzal, hogy lépést tartson a fokozott életritmussal. Öt módszer, amivel segíthetjük a májmegtisztítását.

Meleg citromos víz – ez egy nagyszerű módja annak, hogy a májat minden reggel megtisztitsuk. Ez nem limonádé, ezért ne adjunk hozzá cukrot, vagy bármi mást. Csak tisztított vizet és egy egészséges adag friss citromlevet használjunk. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a máj citromos vízre válaszként több enzimet termel, mint bármely más étel fogyasztásakor.

Fokhagyma – Főzzünk sokszor fokhagymával, vagy tegyük rá a következő tál salátánkra. A fokhagyma kén-vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek enzimeket aktiválni a májban. Az allicin és a szelén jó májvédők.

Avokádó - Egy japán tanulmány úgy találta, hogy az avokádó olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek védik a májat a károsodástól. Amikor 21 más gyümölccsel összehasonlították, az avokádó ígérte a legnagyobb májvédelmet a galaktózamin: egy “erős” toxin ellen, amelyről kimutatták, hogy sokkal nagyobb májkárosodást okozhat, mint az emberi vírusos hepatitisz.

Koriander- Ezt a sokoldalú gyógynövényt szinte bármilyen ételhez hozzá lehet adni, többek között salátákhoz és turmixokhoz. Ez a gyógynövény segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, amivel a máj csak küszködne.

Kurkuma –állítólag nem csak védi a májat a károsodástól, hanem ösztönzi a májsejtek regenerálódását is. Ezen túlmenően, növeli a természetes epe termelést és segít a testet toxin-mentes állapotban tartani.

A máj megtisztítása elengedhetetlen, ezeket a máj-tisztító megoldásokat pedig akár minden nap lehet gyakorolni.

Forrás:
naturahirek.hu

Fotó:
sxc.hu

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.