Menü

Fürdőszoba takarítás 2.

  • Dátum: 2013.05.27., 13:32

A fürdőszoba tisztasága egészségünk szempontjából is elsőrendű. Korábban már írtunk arról, hogy milyen természetes szerekkel biztosíthatjuk ezt a tisztaságot, s ezzel ráadásul pénztárcánkat is kímélhetjük, nem szólva arról, hogy a környezetet is kíméljük. Most további módszereket is ajánlunk.

Aszkorbinsav és ecet
A por alakban kapható citromsóval hintse be a kádat, majd a húsz százalékos ecetbe mártott szivaccsal habosítsa fel. A végén az egészet hideg vízzel öblítse le. Ez a szer meglehetősen agresszív, ezért mindenképpen használjon kesztyűt a művelet alatt!

Gyógyszertári alkohol
Az alkohollal is roppant egyszerűen csillogóvá varázsolhatja a szanitert. Permetezze be vele a kádat, és nedvesítsen be vele egy nedvszívó rongyot is, amivel még át is törli a felületet. Ettől kezdve már nem lesz gondja a káddal, mivel az alkohol elpárolog. Ez egyébként tökéletesen fertőtleníti a kádat, én a vécéülőkét is ezzel a módszerrel szoktam tisztítani!

Ammónia és víz
Öntsön egy pohár ammóniát két liter vízhez, és az így kapott eleggyel törölje át a kádat/csapot. Hagyja rajta tíz percig, majd törölje le a felületet tiszta, hideg vizes szivaccsal. Ennél a keveréknél csak arra vigyázzon, hogy ne forró vízbe keverje el az ammóniát, mert szúrós szaga van, és nem kellemes (meg persze nem is egészséges) belélegezni a forró gőzét.

A sorozat előző része:
Háztartási tipp: fürdőszoba takarítás

Fotó:
sxc.hu

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

A balkezességről

A balkezesség kialakulásának pontos okát még nem sikerült teljesen feltárni. Sokan az agyféltekék dominanciájával magyarázzák: a jobbkezeseknél a racionális gondolkodásért felelős bal agyfélteke, míg a balkezeseknél a „művészi” jobb agyfélteke domináns. Van, aki szerint ennek köszönhető, hogy a balkezesek között nagyobb a művészi tehetséggel megáldottak aránya.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.