Menü

Hogyan űzzük el a hangyákat?

  • Dátum: 2013.05.18., 22:26

Tavasszal a kertben, de a házban is az egyik legnagyobb gond a hangyák "térnyerése". Sokan - főleg ahol kisgyerek, vagy háziállat van - nem szeretik a különféle mérgeket használni. Ennek ellenére nem kell együtt élnünk a hangyákkal, elriasztásuknak számos hagyományos módja is van.

Nem zavarnak sok vizet, csupán mászkálnak itt-ott, és fogyasztanak ezt-azt kedvük szerint. Ha azonban te nem szeretnéd vendégül látni őket, ám a különböző vegyszerektől is távol tartanád magad, akkor próbáld ki a következőket:
Készíts sűrű cukoroldatot, márts bele szivacsdarabkákat, majd helyezd ezeket a hangyák vonulásának útjába. Mivel ezek az apróságok igencsak édesszájúak, nem fognak tudni lemondani a cukor élvezetéről - és a szivacstól sem tudnak majd megszabadulni.

Míg a cukrot imádják, addig a fokhagymától kirázza a hangyákat a hideg, ezért könnyen távol tarthatod őket a lakástól, ha azokba a lyukakba teszel egy kevés fokhagymát, ahonnan a leggyakrabban elő szoktak bújni. Hasonlóan irtóznak a zsályától is, ám ez legfőképpen a vöröshangyák esetében hatásos. Ha nem akarod, hogy a spájzban tanyázzanak, akkor tarts ott egy-két csokor frissen szedett zsályát.

A hangyák szaglása kitűnő, és utalják  a fahéjat és a mentát is. A hangyák menetelésük közben szagnyomot hagynak, amelyek alapján visszatalálnak. A boly és környékének megszórása után - foghagymával, fahéjjal vagy mentával (pár napon keresztül, amíg a szagok megmaradnak) - a hangyák nem találnak vissza a bolyukhoz. Például a kettévágott fokhagyma gerezdet egy hétig ott hagyni ahol megjelennek, és egy évig sem látni őket!

Ha sem a zsálya, sem a fokhagyma nem tartja távol őket, akkor próbálkozz némi szódabikarbónával vagy sütőporral: szórj belőle minden olyan résbe vagy lyukba, ahol valaha is megjelentek a kis betolakodók. Hidd el, ezek után kétszer meggondolják majd, hogy hol vendégeskedjenek!

Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.