Menü

Pihentető, méregtelenítő lábfürdő

  • Dátum: 2013.05.17., 19:57

Egy egész napos túra, vagy munka után, amikor fáj a lábunk, nagyon hasznos lehet az otthoni lábfürdő.

A meleg vízhez öntsük hozzá a negyed csészényi  szódabikarbónát (mely elűzi a szagokat és a mérgeket), aztán két tea filtert, amely tele van antioxidánsokkal, és csillapítja a fájdalmat (legjobb a borsmenta, kamilla vagy zöld tea), és végül tegyük bele a lábainkat. Házi lábfürdőnknek legalább harminc perc kell ahhoz, hogy valóban csillapítsa a lábfájást, és kifejtse pihentető hatását, de ha csak rövidebb ideig bírjuk, az sem baj. A kényeztető fürdő után itassuk fel a nedvességet egy pamuttörölközővel, és kenjük be kedvenc lábápoló krémünkkel, majd ezt masszírozzuk finoman a bőrünkbe.

Sós vizes lábfüdővel  méregteleníthetjük is szervezetünket. Évente két kúra, tavasszal és ősszel és szervezetünket alaposan kitisztul. Ennek egyik módszere a lábfürdő. Készítsünk hetente háromszor természetes, adalékmentes sóból 10 %-os, 40 C fokos vizet vacsora után két órával, amiben alkalmanként 30 percig áztassuk lábunkat. A víz érjen a bokánkig, talpunk jól melegedjen át, táguljanak pórusai.

A víz színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenedett. Ha sárgás, akkor a vese, húgyhólyag, ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok, ha barna, a májfunkciónkkal vannak problémák. A zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal, ha sötét színű, akkor a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Ez a természetes gyógymód felér egy csodával, minden mellékhatás nélkül. Aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne!

Fotó:
sxc.hu

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!