Menü

Ehető virágok

  • Dátum: 2013.05.05., 21:15

Legutóbb egy esküvőszervezésről szóló tv műsorban a menyasszony arról próbálta meggyőzni jövendőbelijét, milyen finom, s milyen látványos egyben  a pezsgő hibiszkusszal. Hogy a farmon nevelkedett, s jórészt ott is dolgozó férfiúnak mi volt a véleménye, az most mindegy, számunkra a lényeg, hogy az ehető virágok egyike a hibiszkusz.

Az ehető virágokat ma még általában az exkluzív éttermekben tálalják, jobbára díszként. Szakértők azt ajánlják, hogy akinek ismeretlen az ehető virág, az elé elsőre ne rakjunk egy egész rózsafejet, hanem szedjük apróbb „alkatrészeire” azt. A virágok egyébként nem csak nyersen fogyaszthatók, hiszen hallottunk már virágból készült szörpökről, lekvárokról  is. Ha virágot akarunk tálalni, mindenképpen saját kertünkből, vagy megbízható helyről származóval tegyük, mert fontos tudni, mikor permetezték. Hasonló okból nem ajánlatos útmenti bodzabokorról, csipkebokorról virágot, bogyót szedni, hiszen azok az kipufogó gázok miatt erősen szennyezettek.

A legismertebb ehető virágok: levendula, bodzavirág (könnyen összetéveszthető a gyalogbodzával, aminek minden része mérgező), rózsa, kamilla, ibolya, kakukkfű virága és a hársfa virág. Kevésbé ismertek:  kaporvirág, , tökfélék virága (a cukkinié is), banán virága, kardvirág, kankalin,  yukka, orgona, sásliliom, pitypang, sarkantyúka, szegfű, tulipán, zsálya, hibiszkusz. A későbbiekben tanácsot is adunk, milyen virágot, mihez kínáljunk.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.