Menü

A stressz ellen: kacagástól a segítségnyújtásig

  • Dátum: 2013.04.29., 12:41

A stressz egyszerre emészti a lelket és testet. Kiiktatni nem lehet, de kivédeni igen, és kell is.

A stressz csökkentésének öt módja van. Első és egyben talán a legfontosabb a kacagás, melynek immunrendszerünkre gyakorolt hatása bizonyítottan  pozitív. A második a kocogás. A szorongás és a mozgás központ ugyanis egymás mellett találhatóak és egymással párhuzamosan nem tudnak bekapcsolni. Azaz ha valaki elkezd intenzíven mozogni, a szorongás központja harminc másodperc múlva kikapcsol, és csak húsz perccel a mozgás abbahagyása után kapcsol be.

Nagyon fontos a lazítás, a semmittevés, az az állapot mikor az ember néz maga elé, bambul. Bármennyire is próbálták elhitetni velünk, hogy ez rossz, haszontalan időtöltés, higgyük el, a lelkünknek nagyon fontos. De ne feledkezzünk meg az érintésről sem, ami az egyik legősibb stressz csökkentő módszer. és egészen babakorunkig nyúlik vissza, amikor is bármi problémánk volt anya felvett és simogatta a hátunkat, megölelt minket. Végül, de nem utolsó sorban pedig a segítség nyújtás.

Egyszóval  rengeteg dolog áll a rendelkezésünkre, hogy segítsünk magunkon, boldogabbak legyünk, csak meg kell tanulnunk kezelni a stresszt, és nem szabad elfelejtenünk, hogy a harag egy méreg, ami csak bennünket pusztít, azt azonban nem, aki iránt érezzük

Fotó:
sxc.hu

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.