Menü

Gazdaságos hullámok

  • Dátum: 2013.04.17., 11:14

Mit csinálhatunk, ha nincs otthon hajsütőnk vagy hajcsavarónk, mégis szép, hullámos hajra vágyunk?

Az egyik módszerhez nem kell sok minden, csak még vizes, mosott haj, alufólia és titokzokni. A még nedves tincseken oszlassunk el hajhabot lefekvés előtt, így jobban fog tartani napközben. Az alufóliából tépdessünk le kisebb darabokat, és sodorjunk belőle pálcikákat. A vizes tincseket csavarjuk fel a fóliákra, hajtsuk be a végét, majd hogy alvás közben ne jöjjenek szét, húzzunk rá titokzoknit, ami így fogni fogja a tincseket. Reggel, felkelés után csak kibontjuk őket, kicsit felborzolva meglazítjuk a loknikat és már kész is.

A másik megoldás hasonló az előzőhöz. Ekkor száraz hajat használunk, és alufólia helyett, akinek nincs otthon, vagy nem szeretné erre elhasználni, újságpapírral helyettesíthetjük. Szintén darabokat tépkedünk az újságból, de ezúttal azokat nedvesítjük be, és vizesen formálunk belőle hengereket. Ezekre a vizes darabokra csavarjuk fel a hajunkat, szintén zoknival fedjük a tincseket és reggelre a vizes újságpapír fog megszáradni és hullámossá tenni hajunkat. Reggel ugyanúgy borzolunk, lazítunk és élvezzük a hullámokat.

Fotó:
sxc.hu

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.