Menü

Jótékonysági matiné

  • Dátum: 2013.04.06., 20:03

A négyes fokú agyvérzéssel született Nagy Dávid megsegítésére tartanak jótékonysági matinét a Dumaszínház humoristái április 21-én.

Az öt és fél éves Nagy Dávid négyes fokú agyvérzéssel született, egyetlen reakciója a külvilágra, hogy néha elmosolyodik, amikor édesanyja megsimogatja az arcát. A kisfiú állandó gondozása mellett az anyuka nem tud dolgozni, az apuka pedig folyamatosan éjszakai műszakot vállal, hogy el tudja tartani a családot. Nagyék egyetlen vágya egy olyan betegellenőrző monitor, amely megkönnyítené Dávid mindennapjait. A váladékszívóval is ellátott készülék beszerzésére a havi bevételből már nem jut, ezért a kisfiú anyukája, Nagyné Tarcsa Andrea nemrég gondolt egyet és levelet írt kedvenc humoristájának, Kiss Ádámnak.

- Mivel Dávid állandó felügyeletet igényel, ezért évek óta nem jártam sehol, az egyetlen szórakozásom a televízió. A legjobban a Dumaszínházas műsorait kedvelem, a kedvencem Kiss Ádám. Neki írtam először, de talán magam sem hittem benne igazán, hogy segít majd. Aztán megcsörrent a telefonom, és én azt sem tudtam, hogy sírjak-e, vagy nevessek-e meghatódottságomban és örömömben, hiszen kiderült, nemcsak Ádám, hanem a kollégái is segítségünkre siettek _ mesélte Andrea, aki már nagyon izgatott, nemcsak azért, mert talán hamarosan teljesülhet a vágyuk, hanem azért is, mert egy VIP meghívót kapott a kabarészínházba. Április 21-e nagy nap lesz neki, évek óta ez az első este, amikor szórakozhat egy kicsit.

Kiss Ádám amikor megkapta a levelet, először arra gondolt, hogy a társulaton belül gyűjtsenek pénzt, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább a közönséget is bevonják:

- Azért is éreztem magaménak Nagy Dávid sztoriját, mert ugye van velem kapcsolatban egy visszatérő poénkodás. Egyszer valaki felismert az utcán, de nem emlékezett a nevemre, és azt kiabálta utánam, hogy „Álljál meg, Nagy Dávid!”. Így lettem én Nagy Dávid…- tudtuk meg a humoristától.

Szupkay Viktor három gyermekes édesapa, így számára sem volt kérdés, hogy elvállalja a jótékonysági fellépést:

- Nem lehet annál szörnyűbb érzés, mint amikor a gyereked ennyire beteg, és te igyekszel mindent megtenni azért, hogy egy kicsit könnyebbé tedd a napjait. Otthon a fiainkat mi úgy neveljük, hogy a segítségnyújtás legyen számukra alapvető dolog. A két nagyobb osztályában is akad olyan kisgyerek, aki más, mint a többiek, így ez nekik szerencsére természetes.

Tóth Edu, Bács Miklós, Benk Dénes, Csenki Attila, Felméri Péter, Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán és Lórán Barnabás ugyancsak színpadra lép április 21-én a jótékonysági előadáson.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.