Menü

Fokhagyma, az illata nélkül

  • Dátum: 2013.03.16., 18:38

A fokhagyma erősen antibakteriális és gombaellenes hatását Louis Pasteur már 1858-ban leírta. A fokhagyma tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint A, B, C és E vitamint, amiknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki.

A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunrendszer erősítő hatást is megfigyeltek. A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma vérnyomás csökkentő, baktérium-, vírus és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását. Sokáig úgy vélték és néhány korábban elvégzett kísérlet eredményei is arra mutattak, hogy a magas koleszterin   szint csökkentésére is hatásos, azonban a Stanford Egyetem vizsgálatai 2007 februárjában nem igazolták ezt az elképzelést.Egészségünk megőrzésében, közérzetünk javításában a fokhagyma kúrák segíthetnek, anélkül, hogy az átható fokhagyma illatot éreznénk.

Hozzávalók:

30 gerezd fokhagyma (nem permetezett),
5 citrom (nem permetezett).


Elkészítés

A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával, majd egy liter tiszta vízzel   a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. Csak az első buggyanásig hagyjuk a tűzhelyen.
Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen illetve hűtőszekrényben tároljuk.
A napi kupica „likőr” akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.

Kipróbálói állítják, hogy már három hetes alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása. A meszesedések és ezek mellékhatásai például: a látáscsökkenés, éles látás hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak. A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.

E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be. Ezt az olcsó ártalom mentes, kúrát ajánlatos évente megismételni.
A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül. A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.Ugyancsak jótékony hatása van az alkoholban áztatott fokhagyma kúrának, amit tibeti kínai recept alapján készíthetünk el. Ehhez 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96százalékos, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.

Mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve reggel, délben, este a következő adagolásban.

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap: 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani.

Fotó:
sxc.hu

Forrás:
hu,wikipedia.org

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.