Menü

Frissítsük fel arcbőrünket

  • Dátum: 2013.03.14., 17:26

Az évszakok változásával az arcbőrünk is változik. Ahogy tavasszal a természet is megújul, úgy a bőrünknek is szüksége van a felfrissülésre, a vitaminpótlásra.

Börötzffy Eszter kozmetikus elsősorban azt hangsúlyozta, szabadítsuk meg bőrünket a tél nyomaitól, frissítsük fel, pótoljuk az ásványi anyagokat, töltsük fel vitaminnal. "Első lépésként a száraz, elszarusodott, felső hámréteget távolítsuk el. Ehhez mindenképpen jó választás az arcradír, valamint a mikrodermabrázió. Előbbit akár otthon is elvégezhetjük, már nagyon jó arcradírok kaphatóak az üzletekben. Arra azonban mindig figyeljünk, hogy ne csak ímmel-ámmal végezzük el ezt a folyamatot, hanem legyünk nagyon alaposak, az arc valamennyi szegletébe jussunk el, sőt a nyakunkat, a dekoltázsunkat is dolgozzuk át, elöl-hátul. Télen arcszínünk fakóvá válik, bőrünk vízháztartása, vitamin tartalma csökken, ezen mindenképpen változtatni kell. Úgy vélem, szakember segítségével könnyen ismét ragyogóvá, egészségessé válhat az arcbőrünk.

A szakértő azt javasolta, fokozzuk a vérkeringést egy jó masszázzsal, vagy iontoforézissel, arcvasalással. "Belsőleg is töltsük fel szervezetünket, vitamindús, változatos étrenddel, megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel. A legjobb, ha szénsavmentes vizet, vagy natúr zöld teát fogyasztunk. Utóbbi egyébként egész napra ellát energiával is. Fontosak a szabadtéri programok is, ahol a bőrünk ismét élvezheti a napsütést. Egyébként egy-két alkalomra nyugodtan használhatjuk a szoláriumot is, ezzel is felkészítjük arcunkat az első napsugarakra.

A rendszeres otthoni bőrápolás is legyen gondunk: reggel és este érdemes mélyhidratáló krémeket használni, hetente egyszer pedig a bőrtípusnak megfelelő arcpakolást. " Sokaknak gondot okoz a télen elszarusodott bőr tisztátalansága, a kellemetlen miteszerek, pattanások kitisztítása. Ezeket mindenképpen szakemberre bízzuk, hiszen a rosszul kitisztított pattanások elfertőzödhetnek. Ha a tisztítás elmarad, akkor pedig a melegebb időben belesülhetnek a bőrbe, újabb gyulladást okozva.

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.