Menü

Egy szál virág a nőnapon

  • Dátum: 2013.03.08., 07:08

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak.

A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

E lexikonszerű meghatározás mellett magunk is tapasztalhatjuk, hogy március 8-án megnő a virágboltok forgalma. Annak szerencsére már vége, hogy nőnapon a férfiak jót mulatnak, a nők pedig rohannak haza a második műszakra.

Szükség van-e a nőnapra, amikor számos pályán a nők vannak többségben? Akarják-e a férfiak a nőket köszönteni, amikor közülük számosan küzdenek párkeresési gondokkal, mert csak határozott, elvárásokkal teli nőkkel találkoznak?

Elvárják-e a nők a köszöntést, amikor közülük sokan családfenntartók, s mellette nevelik a gyerekeket? Szükségük van-e a virágos köszöntésre, ha a munkahelyen egyre kiszolgáltatottabbak?

A válasz mindkét fél esetében igen. Mert igaz, hogy vannak elnőiesedett pályák, a politikusok, vezetők között azonban még mindig sokkal kisebb arányban találhatók nők. A lányok legalább annyira küzdenek párkeresési gondokkal, mint a férfiak. Jól esik nekik az egy szál virág, vagy a csokor a kedvestől, s kisfiútól. Abban pedig csak bízhatnak, hogy a főnöknek akkor is eszébe jut a jól dolgozó munkatársnő, ha jutalom, dicséret van napirenden.

Fotó: sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.