Menü

A tavasz igazi hírnökei

  • Dátum: 2013.02.28., 14:14

Már egyre többet süt a nap, az ember a zsigereiben érzi, hogy ki kéne menni a szabadba, kezdenek a madarak is csicseregni és feldübörögni a motorok.

Hazánkban is egyre népszerűbb a motorozás. Nem a versenyzés szinten, inkább a „jó idő van, pattanjunk a nyeregbe” szinten. Elmenni kirándulni egyet, vagy csak leugrani a Balatonhoz, fagyizni, sétálni. Bárhová, csak menni. Motorral.Aki egyszer belekóstol, nem tud többé szabadulni tőle. Az a hihetetlen érzés, mikor szinte eggyé válunk az úttal, mintha nem is egy járművön ülnénk, hanem mi futnánk olyan gyorsan. Érezni a szabadságot, hogy miénk az út, gyönyörködni a táj szépségeiben (persze csak óvatosan).

Manapság egyre több női motoros is van, sőt azok száma is egyre gyarapodik, akik kilépnek a „benzintyúk” (azok a női motorosok, akiknek nincs jogosítványuk, csak utasok) árnyékából és úgy döntenek, maguk is vezetnek egy ilyen csodát.  Valahogy a női motorosokra nem vonatkozik a „nők nem tudnak vezetni” aranyszabály, a férfiak, onnantól, hogy megláttak egy hölgyet ledobni a bukósisakot, megrázni a hajukat, leszállni a motorról, valahogy elfelejtik, hogy hogyan vezetnek és átveszi a helyét a csodálat és a bámulás.

A versenyzők körében is nő a létszám a szebbik nemből, a magyarok között például ott van Kovács Nikolett, gyorsasági motorversenyző. Női Európa-bajnoki harmadik, többszörös Európa-bajnoki pontszerző férfiak között, Alpok-Adria bajnoki futamon dobogós. 2008-ban a Magyar Motorsport Szövetség az Év motorversenyzőjének választotta.

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb szenzáció egy spanyol tinédzser lány, aki az első női versenyző a Moto3 kategóriában. A mindössze 15 éves Ana Carrasco a madridi székhelyű JHK Laglisse csapatát erősíti 2013-ban, KTM motorral fog versenyezni. A fiatal hölgy márciusban lesz 16 éves, pont eléri a kötelező minimum korhatárt.
Egy szó, mint száz, motorozni jó, aki teheti, próbálja ki, kóstoljon bele. Aki pedig már motorozik, azoknak széles utat!

Horváth Barbara

Fotó:
sxc.hu

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.