Menü

Mi is az az elektroszmog?

  • Dátum: 2013.02.15., 20:08

Minden olyan berendezés és készülék, falban futó vezeték, amelynek köze van az elektromossághoz bizonyos elektromágneses hullámzásokat bocsát ki magából, amely tudtunkon kívül kölcsönhatásba lép szervezetünkkel és károsíthatja azt.  Ezt nevezzük elektroszmognak.

Az elektroszmog láthatatlan és érzékszerveinkkel nem észlelhető fizikai hatás, amely bizony komolyan károsíthatja a szervezetünket. A szakértők szerint az allergiás megbetegedésektől kezdve akár a daganatokig sokféle bajért felelhet az elektroszmog.

A legtöbb ember azt gondolja, elég, ha éjszakára kihúzza a konnektorból a tévét, lekapcsolja a villanyt, kikapcsolja a mobiltelefonját. Azonban ennél sokkal többről van szó. A radiesztéziával foglalkozók szerint a falakban futó elektromos vezetékek körül kialakuló elektromos tér gerjesztett állapotba hozhatja a falakat, sőt a töltések átkerülhetnek a padlóra, az ágyra, vagy a bútorokra is. A hozzáértők azt is állítják, akár a vastag betonfalon is átjuthat az elektroszmog, ezért jó, ha a hálószobák falaitól távol tartjuk a különböző töltőket, Wifi routereket, hosszabbítókat, egyéb vezetékeket.

Ahogy a lakáson belülről, úgy kívülről is érhet minket elektroszmogos sugárzás, ha magasfeszültségű vezeték, távvezeték, vagy transzformátor közelében helyezkedik el a házunk.

Ijesztően hangzik mindez, azonban a radiesztéziusok azt mondják, számos kiváló módszer létezik az elektromos árnyékolásra, például: függöny, falfestés, feszültségmentesítő relé.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy esetleg elektroszmognak vagyunk kitéve? Állandó gyengeség felkeléskor, álmatlanság, alvászavar, gyakori fejfájás, deréktáji és háttáji fájdalom, szívritmuszavar, ingadozó vérnyomás, feszült, ideges lelkiállapot, hideg végtagok.

Fotó: sxc.hu

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.