Menü

A báli szezon slágere: csillámtetoválás

  • Dátum: 2013.02.14., 16:00

Az idei báli szezon slágere a csillámtetoválás, amit tapasztalt kozmetikussal is megcsináltathatunk, de akár mi magunk is elkészíthetjük.

Csillámtetoválást létrehozhatunk szabad kézzel, a fantáziánkra bízva magunkat, vagy sablonnal is. Utóbbinak talán az a legnagyobb előnye, hogy nem kell hozzá különösebb kézügyesség, hanem egyszerűen a minta mentén haladunk és máris jöhet a színezés. Szabad kézzel viszont bármilyen alakú, formájú, különleges és egyedi darabokat készíthetünk.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mielőtt eldöntenénk, milyen formát, alakot szeretnénk, először is ki kell választani a megfelelő bőrfelületet. Nyilván ez függ a báli ruhánk, az estélyink szabásától is. A legfeltűnőbb a karunk felső része (ha a ruha szabadon hagyja ezt a részt), de aki szeretne inkább egzotikusabb, titokzatosabb lenni, az válasszon másik testrészt. A nyakunk oldalsó, hátsó részére rajzolt minta nem annyira kirívó, ám annál érdekesebb lehet. A bokára, esetleg a mellkasra, combra felvitt rajzok is sokkal különlegesebb hatást keltenek, mint a felső karon elhelyezettek. Ha eldöntöttük mit hova, akkor tisztítsuk meg, lehetőleg alkoholos vattával, vagy szappanos vízzel az adott részt. Ezután jöhet a sablon elkészítése, majd a festés.
Ha sablonnal dolgozunk, akkor a használati utasítást követve egyszerűen lehúzzuk a mintát a fehér papírról, felhelyezzük a bőrre, majd lehúzzuk róla az áttetsző fóliát. Ezután jó alaposan át kell festeni a csillámragasztóval a mintát. Amikor a ragasztó már majdnem megszárad, áttetszővé válik, akkor jöhet a színezés. Az ecsettel bele kell szórni a ragasztóba a megfelelő színeket, amelyek aztán elvileg 7-14 napig ott is maradnak. Az átmeneteknél legyünk nagyon óvatosak. Arra mindig figyelni kell, hogy apró szemcsés csillámot használjunk, mert ezzel érhetjük el a legszebb hatást. A durva, nagy szemű csillám erre a célra nem alkalmas.

Ha otthon kísérletezünk, akkor készüljünk fel rá, elsőre nem biztos, hogy tökéletes lesz a munkánk eredménye. Azonban mint tudjuk, gyakorlat teszi a mestert. Otthoni csillámtetováló szettet már kaphatunk pár ezer forintért, sőt nőiesebb, tiniknek, vagy kislányoknak, kisfiúknak való mintákkal felszerelt csomagokat is kínálnak, így a család minden tagját meglephetjük valami cukisággal is. Fontos még tudni, hogy vízálló ez a tetoválás így másfél-két hétig biztosan csilloghatunk.

Fotó: bolthely.hu

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!