Menü

Valentin-napi őrület

  • Dátum: 2013.02.13., 11:32

Most már tényleg nemsokára itt a Valentin-nap. Már két hete ez folyik a csapból is, a tv reklámokból, virágüzletekből, éttermekből és ajándékboltokból.

Sokan ünneplik, sokan nem. Van, aki azért nem ünnepli, mert épp nincs párja, van, aki elvből nem. Emlékszem, kiskoromban anyuval ajándékoztuk egymást Valentin-napon, volt hivatalos indok a csokira.

Ez az egyik olyan ünnep, amit a legtöbben támadnak. Mert nem magyar, nincs hagyománya, kizsákmányolás és amúgy is, nem mindenki olyan szerencsés, hogy megtalálta már a párját. De ott a másik véglet is, aki már szabályosan bántja és elítéli azokat, aki egy kis csekélységet is mer adni, netalántán még vacsorázni is elviszi kedvesét.

Persze az érzelmeket nem csak ezen a napon kell kimutatni, de miért ne tehetnénk ezen a napon is. Egy kicsit jobban odafigyelünk a másikra, próbálunk a kedvében járni, mikor hazamegyünk munkából, nem támadjuk le a minket ért atrocitásokkal és nem zúdítjuk rá problémáinkat. Inkább kérdezzünk róla, milyen napja volt, hagyjuk, hogy ezen a napon ő legyen a legfontosabb.

Mindenkinek más a Valentin-nap, de aki párkapcsolatban él, érdemes megbeszélni a párjával, mit terveznek, nehogy az egyik fél készüljön, a másik pedig ne.

Horváth Barbara

Kapcsolódó cikkünk:
Romantikus filmek estére
Valentin-nap: A megosztó ünnep

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.