Menü

Nők és a foci

  • Dátum: 2013.02.07., 14:55

Az egyik legnagyobb sztereotípia, aminek, azért valljuk be, elég sok alapja van, hogy a nők nem értenek a focihoz és nem is szeretik.

Mégis léteznek női futball bajnokságok, vannak női játékvezetők. Most akkor, hogy is van ez?

A mai világban egyre inkább találkozhatunk olyan hölgyekkel, akiket bizony leköt egy-egy sportközvetítés. Legyen az Forma-1, kézilabda, darts vagy snooker, mégis az egyik legmegdöbbentőbb a férfiak számára, hogy elég sokan kezdik megszeretni a focit is.

Persze, a focit szerető nők között akad azért olyan, aki a sztereotípia beigazolója és csak azért nézi, mert jó pasik szaladgálnak a pályán. De azért a legtöbben nem csak ezért nézik. Van kedvenc csapatuk, focistájuk, ne adj Isten, még a les szabályt is értik.  Persze a férfiak többsége kétkedve fogadja az ilyen rajongásokat, csak hirtelen fellángolásnak vélik és attól még, hogy valakinek van kedvenc csapata és szurkol neki, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ért is a focihoz.

Furcsa is lehet elképzelni, hogy egy nő, akit alapvetően talpig sminkben, szűk ruhákban és magas sarkúban látunk, az macinadrágban, trikóban, felkötött hajjal, sörrel a kezében és szotyit köpködve, káromkodva izgul végig egy mérkőzést. A férfiak többségének imponáló is lehet, ha egy nő ért a focihoz, de csak azért, hogy valakinek tetszünk felesleges úgy csinálnunk, mintha érdekelne, mert egyrészt később úgy is kiderül, hogy nem szeretjük, és még mindig az a legjobb taktika, ha ez ember önmagát adja. Vagy megszeret a partner minket így is, vagy eleve nem is érdemelte meg, hogy odafigyeljünk rá.

Fotó: sxc.hu

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.