Menü

2013 – a kígyó éve

2013, a kígyó éve elsősorban azoknak fog kedvezni, akik szintén a kígyó évében látták meg a napvilágot. Az év alkalmas arra, hogy megvalósítsuk végre fontos terveinket, de erősen figyelnünk kell a kígyó évében a csalárdságra, ravaszságra, még akkor is, ha mi magunk sem vagyunk híján ezen tulajdonságoknak. Nagy változások várhatók a politikában, hisz a kígyó a politikusok ravasz, simán sikló beszédének pártfogója. Ebben az évben új színészek bukkanhatnak fel és arathatnak nagy sikert, de kedvez az időszak sport nyereményeknek is, különösen a rögbi és a tenisz terén.

Pénzügyek alakulása

Ebben az évben - akinek személyes horoszkópjában nem áll más - általános gazdagodásra számíthat, főleg anyagik, de erkölcsi tekintetben is. A kígyó ugyanis ritkán kerül bajt hozó konfliktushelyzetbe és bőkezű, de felelősségteljes. Az idén keletkező pénzügyi akadályokat könnyebben lehet majd leküzdeni, mint azt korábban megszoktuk.

Szerelem a kígyó évében

A kígyó jellege inkább csapodár, mint hűséges, így ebben az évben inkább a futó kapcsolatoknak kedvez a sors. Ahogy a kígyó "körülfonja" áldozatát, úgy hatnak az új kapcsolatok ebben az évben. Lebilincselő és delejes lehet, ám gyakran nem tartós és nem is feltétlen kellemes. A kígyó mindenből a legjobbat választja, ezért az is előfordulhat, hogy most találjuk meg az igazit.

Karrier a kígyó évében

Főleg a szavakkal kapcsolatos szakmákban (értékesítés, tanítás, marketing, politika, színészet, újságírás, stb.) területeken dolgozókat fogja segíteni a kígyó. Akik szeretnek horgászni, most nagy fogásra számíthatnak, és a búvárok is kiváló év elé néznek. A kígyó alapvetően számító, tehát a törtető karrierizmusnak is kedvezhet ez a korszak.

Forrás: c-phoenix.hu
Fotó: sxc.hu

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.