Menü

Ezer színű Margit-sziget

Így a tavasz vége felé egyre többet napos az idő, húsz fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a nappalok is hosszabbodnak nem csoda hát, hogy sokunknak eszébe juta szabadban tölteni egy hétvégi napot, és elmenni valahová kirándulni. A Margit-sziget egy kiváló hely egy délután, vagy akár egy egész nap eltöltésére. A fővárosban élők, és a vidékről érkezők számára is egyszerű megközelíteni. Például a Nyugati vasútállomástól, mindössze néhány megálló a 4-6-os villamossal a sziget bejárata.

Mindenképp érdemes mostanában ellátogatni, hiszen gyönyörű zöld minden, és a legtöbb virág ilyenkor nyílik, ami csak még színesebbé teszi a sziget összképét. A sziget elején találunk több bárt is, ahová be lehet ülni italozni, de ha valakinek nincs kedve ezekben a vendéglátóegységekben fogyasztani, kiváló programlehetőség lehet egy piknik. Nincs szükség másra, mint egy plédre, illetve egy kosárra, vagy hátizsákra, amiben magunkkal visszük, a vagy otthon elkészített ételt és italt, vagy akár útközben magunkhoz vehetünk az általunk szimpatikus étteremből elvitelre egy ínyenc fogást. Akár lehet vinni tollaslabda szettet is, ha nem szeles az idő, hogy egy kis testmozgással ledolgozzuk a bevitt kalóriákat.

Rengeteg érdekesség található még a szigeten, amit egy igazi kaland felfedezni, hiszen megcsodálhatjuk a IV. Béla által építettet domonkos rendi apácakolostor romjait, mely részben a hely névadója is, az árpád házi király lányának Margitnak tiszteletére építette a kolostort. Ha kulturális változatosságra vágyunk, a sziget végében van egy japánkert is, kellemes hangulattal, amely még közelebb hozza a természetet a látogatóhoz. Ezek mind ingyenes programok, viszont csupán ötszáz forintért a margitszigeti víztoronyba is felmehetünk, amely egy helyen található a szabadtéri színpaddal, itt már most, májustól színvonalas előadások tekinthetőek meg, de ide külön jegy vásárlása szükséges.

Ha esetleg a jó idő meghozná a kedvünket egy kis strandoláshoz, vagy fürdőlátogatáshoz, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő is a szigeten található. Ez egy kiváló családos program, hiszen élménymedencék is vannak, ami kedvez a gyerekeknek, de mivel termálvíz lelőhely is van itt, így a gyógyvíz jótékony hatásait is kiélvezhetik az idelátogatók. Ideje hát előszedni a fürdőruhát, mert lassan indulhat a strandszezon!

A szigetnek igencsak gazdag élővilága van, lépten nyomon ott ugrál egy varjú, galambok vannak mindenfelé, a már említett japánkert tavacskájában kacsák úszkálnak és cinkéket is észrevehetünk, ha szemfülesek vagyunk. Ha ez nem lenne elég, egy kisebb vadaskertet is találunk, ahol többek között sokféle madarat, például réti sast, őzeket, lovakat és még sok más állatot figyelhetünk meg testközelből. Kisgyerekeknek garantáltan leköti a figyelmét a sok érdekes állatfajta, de akár, ha valaki magával viszi a házi kedvenc kutyusát, neki is érdekes lehet ez a sokszínűség.

Ha sikerült körbe sétálni az egész szigetet, vagy akár a szerencsések még egy naplementét is elkaptak a Duna partjáról, még mindig nem fogytak ki a programlehetőségek. Található itt egy kertmozi is, ami régi és új kedvenceket vetít esténként, ami garantáltan jó lezárása lehet ez kellemesen eltöltött napnak. Szabad ég alatt kivetítőn nézni egy filmet, mégiscsak varázslatosabb, mint otthon bekapcsolni a Netflixet!

Majernyik Szilvia

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.