Menü

Ha változásra van szükséged az életben - ötletbörze

Néha úgy érezzük, elég a megszokásból, itt az ideje változtatni. Ilyenkor nekiállunk szelektálni, elmegyünk a fodrászhoz, új stílust keresünk az öltözködésben vagy otthon, a lakásban. A teljesség igénye nélkül vessünk egy pillantást rá, milyen lehetőségeink vannak, ha vágyunk az életünk javítására vagy csak egy kis rendszerezésre, újdonságra.

Stílusváltoztatás

Legyen szó ruhákról vagy bútorokról, az interneten sok ötletet gyűjthetünk. A Pinterest nagy segítségünkre lehet. Ha éppen költözünk, még több lehetőségünk is van valami újdonságot kipróbálni. Nem szükséges nagy dolgokra gondolni, és a legtöbb eszközt szerencsére használtan is be tudjuk szerezni.

A hűtő és a spájz rendszerezése

Ha legközelebb boltban járunk, érdemes beszerezni néhány új üveg tárolóedényt, amik új színt visznek az otthoni rendszerezésbe. Pakoljuk át a hűtőt és a kamrát, így átnézzük, mink van otthon, megszabadulunk a már lejárt termékektől, kitakaríthatunk, és egy tiszta zugot varázsolhatunk az otthonunkba.

A szoba átrendezése

Egy-két apró új bútordarab – akár használtan – nem nagy költség, de feldobhatja az otthoni környezetet. Azonban nem is muszáj másikat vásárolni. Elég, ha az otthoniakat egy alapos takarításnak vetjük alá, majd átrendezzük a szobát. Ez is új arculatot kölcsönöz a szobának, és új érzéssel tölt el bennünket.

Egy apró terület újradekorálása

Válasszunk ki egy sarkot a házban vagy éppen a teraszunkat, és alakítsunk ki ott egy meditatív sarkot, ami kényelmes, otthonos számunkra, és ahol ki tudunk kapcsolni egy-egy nehezebb nap után.

Tervezzük meg előre a heti menüt!

Nagyon jó spontánnak lenni, de a rohanó hétköznapok során jólesik néha egy kis felkészültség is. Ezért érdemes a hétvége egyik napjából kevés időt arra szakítani, hogy megtervezzük a következő heti főfogásokat, így semmi nem érhet készületlenül. Így könnyebb új fogásokat is kipróbálni.

Alakíts ki egy új szokást!

Egy-egy új szokáshoz sok ismétlés szükséges. Határozzunk el valamit, és csináljuk következetesen 30 napon keresztül. Ez kimozdít minket a komfortzónánkból, és segít az egészséges új szokások kialakításában is.

A reggeli rutin átalakítása

Számomra nagyon fontos a reggeli rutin: hogy kiszámítható legyen, és fel is töltsön, ezáltal energikusan kezdhessem az új napot. Ha vannak olyan szokásaink, amik régóta a reggeli rutin részét képezik, pedig nem vagyunk velük megelégedve, itt az ideje, hogy kitartással kiiktassuk őket, és a helyére mást építsünk be. Például a közösségi média reggeli csekkolása helyett olvashatunk néhány oldalt az aktuális könyvünkből, vagy vezethetünk hálanaplót, de az is remek, ha a csendet hallgatjuk egy csésze tea társaságában.

Randi

Vigyük el magunkat egy randira! Öltözzünk fel szépen, sminkeljünk, csináljuk meg a hajunkat, vásároljunk virágot, egy doboz csokit, vagy valamit, aminek általában nagyon örülünk, és üljünk be egy kávézóba sütizni, kávézni, vagy egy étterembe vacsorázni. Fontos, hogy saját magunk számára is értékesek legyünk, és magunkért tegyünk meg dolgokat, ne másokért. Hallgassunk a saját véleményünkre!

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.