Menü

Ha te nem is, a ruhád színe elárulhatja, hogy vagy

Reggel belenézel a szekrényedbe és anélkül, hogy túl sokat agyalnál a dolgon, előveszed a kedvenc sötét farmeredet és a fekete pólódat. Nem tudod megmagyarázni miért, de hiába van tele a gardrób kék, sárga és fehér cuccokkal, te akkor is ebben a szettben érzed magad a legkomfortosabban. Gondolkoztál már rajta, hogy ez miért lehet?

Ha gyakran hordasz narancssárgát. Érdemes megfigyelni, hogy az emberek mennyire ritkán viselnek narancssárgát. Pedig érdemes lenne, ugyanis ez az aktív és meleg szín nem csak a hangulatodat dobhatja fel, de még immunerősítő és öngyógyító hatása is van.

Ha gyakran hordasz narancssárgát, akkor aktív, életteli személyiség vagy.

Fun fact: ez a színárnyalat fokozza az éhséget, így nem véletlen, hogy sok étterem, köztünk a McDonalds is ezt a színt választotta a logójukhoz és az éttermeikhez.

Ha gyakran hordasz citromsárgát…

A citromsárga a köldökcsakra színe. Amellett, hogy jó hatással van a hangulatunkra, még a méregtelenítő szerveinkre is ösztönzően hat. A kineziológus szerint ha szellemi tevékenységet szeretnénk végezni, de nem jön az ihlet, akkor a citromsárga segíthet az összpontosításban és életre kelteni a fantáziánkat.

Ha viszont valaki elutasítja ezt a színt, az azt jelentheti, hogy hajlamos a búskomorságra.

(Ennél a pontnál elgondolkoztam, hogy az egyedüli citromsárga szín miért csak egy félig elfonnyadt citrom a hűtőmben…)

Ha gyakran hordasz zöldet…

Tapasztaltad már, hogy az erdőben sétálva elfog egyfajta kellemes, megnyugtató érzés? A zöld a szívcsakra színe, emellett pedig a természeté, növekedésé, és regenerálódásé - nem véletlenül festik zöldre a kórházak falait.

Segíthet helyre billenteni a bizonytalanság érzését és mozgósítani az öngyógyító erőket.

Ha gyakran hordasz feketét…

Manapság a fekete nemcsak a lemondás és elmúlás színe, hanem az eleganciáé is.

Ellentétben a szürkével, aki feketét visel, nem akar beleolvadni a tömegbe, inkább ezzel az árnyalattal ellensúlyozza, ha túl sok inger éri.

Észrevetted már, hogy egy nagyon színes, csili-vili divatbemutató végén a tervező is feketében mutatkozik a közönség előtt?

Goethe színelméletének központi színei a fekete és a fehér, mely a sötétség és a világosság tulajdonságain alapul. Szerinte a sötétség és a világosság között minden szín megtalálható, e kettő között lüktet az egész világ.

Eddig bármilyen hitet is tápláltunk a színek világáról, tanulmányozva tulajdonságaikat, talán a mi életünknek is jó szolgálatot tehetnek. A kékről most már tudjuk, hogy a nyugodt elme, a gyógyító erők, a kimozdíthatatlanság szimbóluma.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!