Menü

Fényvédők és smink

A tudatos bőrvédelem és bőrápolás bizony ott kezdődik, hogy már tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron? Vajon a sminkkel, hogy fér össze a fényvédő krém?

Arcunk egy olyan testrészünk, amelyet télen-nyáron folyamatosan érnek a környezeti hatások, például arcbőrünkre nyáron hat az erős napfény, mely megköveteli a fényvédelmet. A legtöbb nő elgondolkozik azon, hogy ilyenkor hogyan viselje a sminket. Válasszon színezett hidratálót, vagy mondjon le a dekorkozmetikumokról, esetleg ötvözze a fényvédő készítményeket a sminkkel?

Manapság már számos dekorkozmetikum csomagolásán ott az SPF (azaz napvédő faktor) jelzés, vagyis az a termék tartalmaz fényvédőt. Minél magasabb ez az SPF szám, annál erősebb a fényvédelem. Vajon ez mennyire elég az erős napsugárzásnak kitett bőrünknek?

A kozmetikusok és bőrgyógyászok nem bíznak ebben a fényvédelemben, ezért ők javasolják a fényvédőt és sminket együtt használni.

Az én kozmetikusom szokott adni tavasszal kis tégelyben fényvédő krémet, melyet hozzákeverhetek a saját hidratálómhoz és erre kerülhet a smink. Szerinte a fényvédelmet már tavasszal el kell kezdeni és külön gondoskodni róla, mert a hidratálóink és dekorkozmetikumaink nem adnak kellő védelmet.

Ő azt tanácsolta, hogy a reggeli bőrápolási rutin részeként használjak hidratáló krémet és fényvédőt, majd néhány perc elteltével következhet a sminkelés. A fényvédőre felvitt smink sokkal nagyobb védelmet ad a káros sugárzás ellen.

El kell mondani azt is, hogy - bár nyáron sem kell lemondai a sminkelésről – a felvitt réteg és mennyiség tekintetében törekedjünk az alapszabályra „a kevesebb néha több”. Léteznek ma már frissít sminkvédő spray-k, melyekből fényvédő típusok is vannak, ezekkel gyorsan és kényelmesen frissíthetjük, ápolhatjuk, védhetjük arcunkat.

Senki sem nyújt ápolt benyomást egy vastag rétegben felvitt, szétkenődött és elfolyt sminkkel, az elmaszatolódott, izzadt, zsírtól csillogó arc nem vonzó és nem is kényelmes, komfortos viselet. A legjobb tanács és megoldás, ha nyáron lemondunk az alapozó használatáról, inkább érdemes kipróbálni egy színezett fényvédőt.

Egy jó színezett fényvédő gyakorlatilag olyan, mint egy könnyű alapozókrém, mely hidratál, egységes arctónust ad, illetve gondoskodik a káros napsugarak elleni UVA- és UVB-védelemről.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.