Menü

Az egészséges fogyás nyomában

A divatdiéták gyakran nem passzolnak az ember felgyorsult és mozgalmas életviteléhez. Magam is rengeteget kísérleteztem, mire megtanultam, hogy a fogyáshoz és az egészséges életmódhoz a kulcs nem az, hogy fenntarthatatlan diétákkal sanyargatom a testem, vagy fogyást ígérő szerekre dobok ki temérdek pénzt. Viszont néhány dolog nekem bevált.

1. Megfelelő étrend
Köztudott, hogy a súlyvesztéshez kalóriadeficit szükséges. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned a szervezetedbe, mint amennyit elégetsz. Gyakori hibát követsz el, ha drasztikusan lecsökkented ételed mennyiségét, miközben a tested nem kapja meg a szükséges tápanyagokat. Törekedj inkább minőségi alapanyagokból készült, változatos ételek fogyasztására. Amennyiben segítséget jelent, követhetsz egy már meglévő (egészséges) diétát, de választhatod az intuitív szemléletmódot, amely során akkor eszel, amikor éhes vagy, és kizárólag addig, amíg éhségérzeted fennáll.

2. Rendszeres sport
Sokak szerint az egészség a konyhában kezdődik, hiszen nincs az a mennyiségű sport, ami ellensúlyoz egy gyorsételektől, cukortól és telített zsírtól duzzadó étrendet. A megfelelő diétával kombinált rendszeres testmozgás viszont látványos változást hozhat nemcsak a fizikumodban, de a kedélyállapotodban is. A sport megalapozza a pozitív hangulatod, hiszen amellett, hogy örömmel tölthet el, hogy aznap is tettél valamit az egészségedért, megnövekedik a szervezetedben az endorfin mennyisége. Emellett a mozgás gyorsíthatja vagy beindíthatja az anyagcserédet és segíthet levezetni a stresszt.

3. Folyadékbevitel
A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel számtalan előnnyel jár. A hidratáltság testi és szellemi egészséged megőrzése szempontjából egyaránt fontos. Sok pozitív hatása mellett szebb lehet tőle a bőröd, ráadásul csökkentheti az étvágyadat. A diéta okozta éhségérzetet a bevitt folyadék teltségérzettel töri meg.

4. Alvás
Az alvás szintén alapvető fontosságú megfelelő testi és szellemi működésünknek. Az elegendő és minőségi alvás segítheti a stresszes helyzetekkel való könnyebb megbírkózást, javíthat a napközbeni összpontosításon és pozitívan támogathatja a testedzések utáni regenerálódást. A fogyás szempontjából is fontos, hogy eleget aludj.

5. Stresszben szegény életmód
Jó tudni, hogy szervezetünk stresszes helyzetekre létrejövő reakciója alapvetően szolgál bennünket. Azonban ha rendszeresen vagy kitéve nyomásnak, és az ebből fakadó kémiai folyamatnak, az nemcsak a közérzetedben okozhat zavart, hanem fizikai állapotodban és a fogyókúrádban is.

Nem opció és nem is cél, hogy a stresszt az életünkből teljesen eltüntessük, azonban számos elérhető eszköz van arra, hogy mértékét csökkentsük és könnyebben birkózzunk meg vele.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.