Menü

Tavasz a konyhában

Hamarosan remélhetőleg már nem csak a naptár, hanem az időjárás szerint is beköszönt a tavasz, s hozza magával a jóidőt, a színeket, az aktív szabadtéri időszakot! Vajon, hogy mutatkozhat meg az otthonunkban, a konyhánkban, hogy eljött a tavasz?

Ha a hőmérő is a tavasz érkezését mutatja, akkor itt az ideje a konyha tavaszi felfrissítésének, hiszen egy szemet gyönyörködtető, virágos-világos, tavaszias, meghitt konyhában egész máshogy ízlik a reggeli kávé.

Az első mielőtt ennek a feladatnak nekilátunk, a rendrakás, a nagytakarítás, a függönyök napfényillatúra mosása, az ablakok csillogóvá törlése. A meleg és bekuckózott télies hangulatot felváltjuk a napfényre, a színekre, a világos reggelekre, a tavaszi kabátra, az átmeneti cipőkre.

Amúgy sem árt egy szelektálással kezdeni, a kamra kapjon egy új kinézetet, rendszerezzünk, törölgessünk le, ragyogjanak az üvegek, tálak, dobozok.

Elő a növényekkel!

Az igazi tavaszi hangulat legfőbb megteremtői a növények, melyek nagyszerűen feldobják a konyhát, és rengeteg mutatós fajta kapható, bátran vásároljunk fűszernövényeket is, s ne csak dekoráció céljából, hanem fogyasszuk is őket!

A konyhaablakban jól mutatnak a fűszernövények.

Ne féljünk nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy tavaszi dekorációt. Nagyon könnyen dekoratív és hangulatos tavaszias díszeket alkothatunk, mely elkészítése is maga már egy kikapcsolódás, a netről számos ötletet elleshetünk.

Nem mondom, hogy fessük át a bútorokat, de lecserélhetjük a vázákat, kaspókat, vehetünk egy-egy új bögrét, egy szép virágtartót, vidám asztaldíszt.

A tavaszi hangulatot nem csak kertünkbe vagy a konyhánkba, hanem az egész lakásunkba, előszobánkba, nappalinkba is be tudjuk becsempészni, fontos, hogy ott teremtsük meg leginkább, ahol szívesen összegyűlik a család.

Egy terítő, egy új függöny, egy új ajtódísz néhány kiegészítővel, gyümölcsöstálakkal párosítva, egy váza friss vágott virág társaságában egészen már hangulatot fog hozni a térbe.

Az illóolajos téli estéket felválthatja - legalábbis nálunk most előkerült – egy diffúzor, vagy egy zacskó potpurri, illatosító.

Számomra a legjobb egy ilyen gyönyörűen megkomponált tavaszi konyhában az illatos, gőzölgő lattém, amit a gyerekeim is hagynak mondjuk nyugodtan elkortyolni.

Ahhoz, hogy komplett és teljes újjászületésről beszélhessünk, a környezetünk mellett magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Foglalkozzunk magunkkal is, variáljuk át a ruhatárat, étkezzünk színesen, öltözzünk vidáman, rétegesen, használjunk bátran színeket!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!