Tavasz a konyhában
- Dátum: 2022.03.07., 21:43
- Martinka Dia
- képek:pixabay.com
- ajtódísz, aktív, bútor, dekor, dekoráció, diffúzor. újjászületés., függöny, fűszernövények, hangulat, időjárás, illat, kamra, konyha, latte, nagytakarítás, nappali, naptár, növények, öltözék, reggelek, ruhatár, szabadtéri, tavasz, vágott virág, világos, virágtartó
Hamarosan remélhetőleg már nem csak a naptár, hanem az időjárás szerint is beköszönt a tavasz, s hozza magával a jóidőt, a színeket, az aktív szabadtéri időszakot! Vajon, hogy mutatkozhat meg az otthonunkban, a konyhánkban, hogy eljött a tavasz?
Ha a hőmérő is a tavasz érkezését mutatja, akkor itt az ideje a konyha tavaszi felfrissítésének, hiszen egy szemet gyönyörködtető, virágos-világos, tavaszias, meghitt konyhában egész máshogy ízlik a reggeli kávé.
Az első mielőtt ennek a feladatnak nekilátunk, a rendrakás, a nagytakarítás, a függönyök napfényillatúra mosása, az ablakok csillogóvá törlése. A meleg és bekuckózott télies hangulatot felváltjuk a napfényre, a színekre, a világos reggelekre, a tavaszi kabátra, az átmeneti cipőkre.

Amúgy sem árt egy szelektálással kezdeni, a kamra kapjon egy új kinézetet, rendszerezzünk, törölgessünk le, ragyogjanak az üvegek, tálak, dobozok.
Elő a növényekkel!
Az igazi tavaszi hangulat legfőbb megteremtői a növények, melyek nagyszerűen feldobják a konyhát, és rengeteg mutatós fajta kapható, bátran vásároljunk fűszernövényeket is, s ne csak dekoráció céljából, hanem fogyasszuk is őket!
A konyhaablakban jól mutatnak a fűszernövények.
Ne féljünk nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy tavaszi dekorációt. Nagyon könnyen dekoratív és hangulatos tavaszias díszeket alkothatunk, mely elkészítése is maga már egy kikapcsolódás, a netről számos ötletet elleshetünk.
Nem mondom, hogy fessük át a bútorokat, de lecserélhetjük a vázákat, kaspókat, vehetünk egy-egy új bögrét, egy szép virágtartót, vidám asztaldíszt.
A tavaszi hangulatot nem csak kertünkbe vagy a konyhánkba, hanem az egész lakásunkba, előszobánkba, nappalinkba is be tudjuk becsempészni, fontos, hogy ott teremtsük meg leginkább, ahol szívesen összegyűlik a család.

Egy terítő, egy új függöny, egy új ajtódísz néhány kiegészítővel, gyümölcsöstálakkal párosítva, egy váza friss vágott virág társaságában egészen már hangulatot fog hozni a térbe.
Az illóolajos téli estéket felválthatja - legalábbis nálunk most előkerült – egy diffúzor, vagy egy zacskó potpurri, illatosító.
Számomra a legjobb egy ilyen gyönyörűen megkomponált tavaszi konyhában az illatos, gőzölgő lattém, amit a gyerekeim is hagynak mondjuk nyugodtan elkortyolni.
Ahhoz, hogy komplett és teljes újjászületésről beszélhessünk, a környezetünk mellett magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Foglalkozzunk magunkkal is, variáljuk át a ruhatárat, étkezzünk színesen, öltözzünk vidáman, rétegesen, használjunk bátran színeket!
Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák
Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?
Advent: a lassulás művészete egy zajos világban
Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.
Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?
A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.
Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk
A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.