Menü

Miért jó a rendszerezés?

Ki se látszunk a rendetlenségből? Zsúfolt a lakás? Minden szem előtt van? Sokáig tart elpakolni mindent? Tehetünk ellene! Mindig is a tárolódobozok rabja voltam, s most is azt vallom, hogy a megfelelő rendszerezéssel teret nyerhetünk, elkerülhetjük a zsúfoltságot, könnyebb a takarítás, gyorsabban megy a rendrakás.

Aki egy kicsit is rendmániás, az tudja, hogy a különböző tárolódobozokba pakolásnak köszönhetően mindenki megtalál a helyén mindent, átláthatóak a dolgok, mert minden holmink jobban szem előtt van, de még sincs rendetlenség.

Az íróasztali rendszerezés egyik fő alapszabálya, hogy az maradjon szem előtt, ami határidős, minden más mehet a fiókba, szekrénybe. A fiókelválasztók, kosarak, papírdobozok, irattartópapucsok segítenek, hogy átlássuk a teendőket.

A konyhában, spájzban sem nehéz megőrizni a rendet, itt feltétlen hasznos tárolókat használni, ha van egy fix rendszer címkékkel ellátva, akkor abba csak mindig utántölteni való feladatunk van, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobbak az ilyen dobozok, mint zacskókból szórni, öntögetni főzés közben az élelmiszereket.

A hűtő rendszerezése sem egy nagy ördöngösség, néhány hűtőrendszerező doboz segítségével máris átlátható és egyszerűen takarítható lesz a hűtőszekrényünk.

A konyha berendezésénél a praktikusságra és ne elsősorban a szépségre törekedjünk, mert hiába lesz egy stúdiókonyhánk, ha semmi nem áll a kezünkre benne. Bármelyik gyönyörű konyhai pultot tönkreteszi a zsúfoltság látványa, ezért csak azokat a kellékeket tartsuk a mosogató környékén, amelyre épp szükségünk van.

Ugyanez vonatkozik a hálószobai éjjeliszekrényre, ott sem kell mindent felhalmozni, elég az épp aktuálisan olvasott könyvünk, egy lámpa, a többinek a fiókokban, szekrényekben a helye.

A gardrób rendszerezés alapja, hogy időnként szelektáljunk, ne pakoljuk túl, annyi darabot úgysem hordunk. ahol jól átlátod őket. Az adományokat a rászoruló családok mindig szívesen fogadják, keressünk a közvetlen környezetünkben szociális központokat, konzultáljunk az ott dolgozókkal, segítsünk együtt.

Nagyon trehány látványt nyújt, amikor az előszoba tele cipőkkel, ruhákkal, fecnikkel, papírokkal, levelekkel és kulcscsomókkal, befizetésre váró csekkekkel. Ezeknek a megfelelő fiókban, cipősszekrényekben a helye.

Éves szinten órákat spórolunk magunknak, ha takarításkor nem kell mindig elpakolni mindent, megfelelő tárolórendszerrel a lakásunk nem tűnik rendezetlennel és nem lesz a konyha csatatér, az előszoba bemutatóterem, hiszen minden kosarakban, dobozokban pihen, szelektálva. Így lesz letisztult az otthonunk, kevesebb takarítással.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.