Menü

Legyen edzőtermünk otthon! Hogyan kezdünk hozzá?

Nem mindenkinek van lehetősége konditeremben sportolni, az életforma, a munkaidő nem mindig teszi lehetővé, vagy ha már itt tartunk, kisgyerekekkel otthon lévő anyukák sem tehetik meg óriási logisztika nélkül, hogy edzőterembe járjanak, azonban mindig van alternatíva, kifogások helyett alakítsunk ki otthoni edzőtermet! Fogjunk hozzá!

Ha átgondoltuk milyen összeget tudunk egyben rászánni, vagy esetleg apránként félretenni egy saját kondiszoba létrehozására, akkor máris elkezdhetünk gondolkodni, hogy az otthonunkban hol kaphatna helyet a kondisarkunk, ahova bármely napszakban elvonulhatunk.

Nagyon jó, ha ez a rész világos, s esetleg helyet kaphatnak az étrendkiegészítőink, egy-egy motivációs idézet is jól mutat a falon.

Jelöljünk ki egy szekrényt, ahol a sport felszereléseket tarthatjuk, lehetőleg a házi edzőtermünk közelében.

A közös terektől távol eső helyiségek privát teret biztosítanak az edzések során, nincs szem előtt a sportrészlegünk, azonban, ha ez máshogy nem megoldható, elképzelhető közös terek kiugró vagy félreeső részeiben is, nálunk a nappaliban van, lépcső alatti elszeparált részen, s nagyon jól kialakítottuk.

Bár egy nappali tele van szórakoztató lehetőségekkel, ezek azonban élvezetessé tehetik az otthoni edzéseket. Az alagsori edzőtermek is népszerűek, sokszor az alagsorok kiválóan alkalmasak erősítő és kardio edzésekhez.

Az fontos, hogy mennyire magasan van a plafon, a lámpa, hiszen, ha ugrálunk vagy a fejünk fölé kell kinyomni egy súlyt, akkor mindenképpen vegyük számításba, mekkora mozgásterünk van.

Megvan a helyszín. Remek. Mit vásároljunk?

Az alap felszerelést az határozza meg, milyen edzéseket szeretnénk végezni, a fitnesz kellékek azonban mindig jól jönnek. Fitnesz szőnyegre szükség van, ahogy a felcsatolható súlyoknak, kézisúlyoknak is hasznát vesszük, amit kézre és lábra is fel lehet rakni. A kettlebell használata nagyon hatékony, ezt is érdemes beszereznünk, nekünk megfelelő súlyban, ezen felül használhatunk még ugrálókötelet is.

Ha anyagilag megengedhetjük magunknak, felhajtható futópadot, erősítőgépeket, szobakerékpárt, elliptikus trénert, ezek nem foglalnak el túl nagy helyet, s nem is hangosak.

Alapként egy vagy két kardióeszköz ajánlott, egy futópad, egy evezőgép vagy egy kerékpár. Súlyzós edző eszközök közül szerezzünk be egy guggoló állványt, állítható padot, kettlebellt, kézisúlyzót és súlytárcsákat rúddal. Kevés helyet foglal egy medicin labda, pár kézisúlyzó és SMR henger.

Ha a zaj problémát jelent, részesítsük előnyben a halkabban működő kardióeszközöket, ha anyagilag nem engedhetünk meg gépeket, akkor vásároljunk kisebb kézi fitneszeszközöket, gumiszalagokat. Ne a kifogásokat keressük, hanem a megoldásokat, lényeg, hogy ne használjuk őket ruhafogasnak.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!