Menü

Nekem erre nincs időm!

Biztos? Vagy nézzünk néhány olyan dolgot, ami észrevétlenül elveszi az időnket. Mert nyilván mindenki az idejével küzd, sosem elég semmire, nem jutunk körül, nem érünk rá, nem fér a napba, nem elég rá a délután, beterveztük, de mégsem értünk oda…satöbbi. Miért is nem?

Ezzel a problémával valószínűleg nem vagyok egyedül, hiszen sokan lavírozunk a munka, szabadidő, edzés, család, sport és ki tudja még mennyi minden között. (A házimunkát meg kifelejtettem, nézzenek oda). Egy nap nagyon kevés, pláne akkor, ha bizonyos dolgok elrabolják az időnket. Soroljam?

Tegyük első helyre a közösségi oldalakat! De tényleg! Ki vitatkozna ezzel? Kevesen, a többség pedig tudja, igazam van. Állandóan a Facebookon lógunk, majd 5 perc elteltével újra visszalépünk. Mert hátha lemaradunk valami őrültem fontos dologról. Chat a barátokkal, végigpörgetett hírfolyam, ismerősök üzenőfalai, pár sor a messengeren, követések lecsekkolása, egy-két lájk meg bekukkantás a többi platformra, s már el is ment ez az óra is. Arra lennék kíváncsi, ha összeadnám hány percet, órát lógtam már eddig a fészen, biztos szégyelleném magam. Mert ezek után volt képem bármire is azt ráfogni, hogy „nincs rá időm”.

Pedig lett volna. Ha kevesebbet görgetek a facebookon.

Televízió. Sorozatok. Filmek. Gagyi showműsorok. Rengeteg időt elvesznek, nem mindenki néz tévét, de akik igen, ők tudják, ezzel drága órák mennek el. Hogy feleslegesen-e, vagy sem, abban nem foglalunk állást, a kikapcsolódás is fontos, csak kérdés, utána kesergünk e azon, hogy mennyi mindent nem intéztünk el aznap. Meg kell válogatni, mit nézünk, keressünk minőségi, tartalmas műsorokat.

Chat. A közösségi oldalaknál már említettem, nekem például nagyon sok időm elmegy azzal, hogy ennek válaszolok, annak írok, csak egy mondat, egy sor, egy lájk, egy emoji, máris a virtuális térben lógok hosszú értékes perceket veszítve.

Le kell venni a netet, becsukni a levelezőt. Máshogy nem megy.

Telefon. A mobilt nyomkodjuk állandóan. A tömegközlekedésen, az utcán, az étkezőasztalnál, a párunk mellett, a gyerekeink mellett… Rabjává tesz. Meg kell tanulni lenémítani, kikapcsolni, félretenni, letenni. Legalább bizonyos alkalmakkor.

Rendetlenség. Bármennyire is hihetetlen sok időt elvesz az, hogy egyszerűen nem találunk meg semmit a kupiban. A rendrakás időbe telik, de ha mindent azonnal a helyére teszünk, nem torlódik össze, hatalmas rendetlenséget okozva.

Semmi baj a social mediával, a mobilozással, a tévézéssel, de ha értékes perceket veszítünk el azzal, hogy unalomból nyomkodjuk a telefont, ahelyett, hogy edzeni mennénk, vagy az étkezőasztalnál mélyedünk a blogok olvasásába, ahelyett, hogy a családdal beszélgetnénk, azt később megbánjuk majd, hiszen elvesztegettünk rengeteg vissza nem térő percet. Az időnk a legdrágább.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!