Menü

Hogyan ne legyen unalmas a futópad

Tisztában vagyok vele, hogy a futók nagy része egyáltalán nem preferálja a futópadot és inkább kint fut a szabadban. Én is legtöbbször. Na de van az a helyzet, amikor jól jön a pad. Amikor kisgyerek mellől nem tud az ember csak úgy elszaladni futni. Amikor karantén miatt vagy a gyerekekkel bezárva. Amikor kint vihar van. Amikor egy jó zene mellett inkább otthon futnál a nappalidban, házadban. Amikor az örökmozgó gyerekeid rákéretőznek és te nagyon szívesen kifárasztod őket. Még sorolhatnám az okokat és kedves futók ne kövezzetek meg érte, de azt hiszem, egy futópad nem jön rosszul otthon.

11 éve futok a szabadban és csak fél éve van futópadom, így nagy tapasztalt benti futónak nem nevezném magam, főleg, hogy babát várok és inkább gyaloglásra használtam az elmúlt időszakban futás helyett, de olykor így is lassan telik rajta az idő. Hasznos találmány, de bizony tény, hogy monoton.

A futás elején még büszke az ember, örömmel lép a futószalagra és vidáman konstatálja, hogy ma is legyőzte lusta énjét és edzeni kezdett. Na de 5 perc elteltével már azon agyalunk, mi mindennel foglaljuk le magunkat itt, amíg ez az egész tart és mégis hogyan, hiszen már kezd büntetés lenni ez a mókuskerék. Ha unatkozunk, feladjuk és abbahagyjuk.

Mit tehetünk, amivel kevésbé unatkozunk a futópadon?

Egyrészt ami nálam bevált, emelkedőnek állítom, vagy intervallra teszem és máris nem unatkozom rajta annyira, mert egy jó kis programot összeállítva máris nem olyan könnyű a feladatot teljesíteni. Küzdeni kell keményen, nincs idő unatkozni.

Tegyük be a kedvenc zenéinket, vagy kapcsoljunk rádiót, zenecsatornát a tévén, hiszen a zene köztudottan ösztönöz egy jó kis tempó megfutására, lelkesedésre. Szabad énekelni is közben.

Figyeljük a kalóriát, a pulzust. Egyiket azért, mert jó látni, milyen keményen dolgozunk és mennyi kalóriának mondunk ezzel búcsút, a másik pedig fontos, a megfelelő pulzustartományunk tartása, figyelése.

Agyalás a problémákon. Nekem az nagyon megy és futás alatt valahogy könnyebben érkezik a megoldás a fejemben, mint máskor. S valljuk be, inkább futás közben oldjuk meg az élet nagy dolgait, mint lefekvés után, hajnalig az ágyunkban forgolódva.

Variáljuk a futást súlyzó gyakorlatokkal, az edzéstípusokat kombinálva még hatásosabb lesz a mozgás és mi magunk sem unatkozunk közben.

Egy futópad az egyik legjobb kardio gép, mellyel erősíthetjük szervezetünket, javíthatjuk állóképességünket, érrendszerünket, szálkás izomzatot generálhatunk és nem utolsó sorban zsírt égethetünk. A futás minden izomcsoportot megmozgat. Egy futópad nagyon sok mindenre alkalmas és nagyon komoly eredményeket érhetünk el vele, sosem késő beruházni rá!

Martinka Dia

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.